У Львові відкрили першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров’я

У Львові відкрили першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров’я

Фото, відео
Укрінформ
У лікарні Святого Миколая у Львові запрацювала перша в Україні дитяча кімната ментального здоров’я.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ

«Щотижня ми лікуємо близько пів тисячі дітей і частина з них проходить тривале лікування. У цій багатофункціональній кімнаті вони можуть відокремитися від лікарняного простору та отримати більше позитивних емоцій і мотивацію для одужання», - розповіла медична директорка Лікарні Святого Миколая Зоряна Іванюк.

У кімнаті ментального здоров’я маленькі пацієнти можуть відпочивати та здобувати нові навички: займатися арттерапією та іншими корисними активностями.

Простір з’явився в лікарні завдяки організації Ukrainian American Cultural Club of Houston, Liberty Ukraine Foundation, ГО "Принцип Свідомості"/NGO «Principle of consciousness" та її президенту Роману Лобаю.

У Львові відкрили першу в Україні дитячу кімнату ментального здоров’я / Фото: пресслужба Першого медоб'єднання Львова

 

«Така кімната має бути в кожному медичному закладі. Це – кімната гарного настрою і вона має таке ж значення, як і палати, де лікують захворювання. Наші арттерапевтки допомагають долати переживання і стрес, а ще - набиратися сил діткам, які перебувають на лікуванні», - відзначив президент ГО «Принцип Свідомості» Роман Лобай.

Читайте також: Зеленська поділилася порадами, як допомогти людям із посттравматичним стресом

У кімнаті є зручні крісла-груші, ноутбуки, кіноекран та проектор для комфортного перегляду мультфільмів. А ще набори олівців та фарб, пензлики та магнітні дошки для малювання.

Як повідомлялось, за 2022 рік команда Центру нейрохірургії дитячої лікарні святого Миколая Першого медичного об’єднання Львова врятувала рекордну кількість діток. Медики провели 440 операцій та пролікували понад тисячу пацієнтів. Це один з найвищих показників серед всіх медичних закладів України, які надають нейрохірургічну допомогу дітям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-