Узгоджені дії партнерів у допомозі Україні запобігають ескалації – Шольц

Узгоджені дії партнерів у допомозі Україні запобігають ескалації – Шольц

Укрінформ
Те, що союзники та партнери діють спільно, надаючи Україні озброєння, запобігає ескалації між рф і країнами Заходу.

Таке переконання висловив канцлер ФРН Олаф Шольц в інтерв’ю недільному номеру таблоїду Bild, передає Укрінформ.

«Разом із союзниками ми даємо Україні бойові танки, щоб вони могли захищатися. Ми ретельно зважували кожну партію зброї, тісно координуючи це з нашими союзниками, насамперед з Америкою. Цей спільний підхід запобігає ескалації війни», - сказав канцлер, коментуючи заяви російського очільника про те, що «знову німецькі танки» загрожують росії.

Шольц назвав ці слова путіна частиною серії незрозумілих історичних порівнянь, які той використовує, щоб виправдати свій напад на Україну.

«Ніщо не може виправдати цю війну. росія веде нещадну війну проти України… Без будь-якої причини росія вдерлася до свого сусіда, щоб забрати частину України чи всю країну під свій ніготь. Ми не можемо просто прийняти це, тому що це фундаментально порушує європейський мирний порядок. Тому ми підтримуємо Україну фінансово, гуманітарно, а також зброєю», - сказав глава німецького уряду.

Він запевнив, що з Києвом є консенсус стосовно того, що зброя із Заходу буде використовуватися лише на українській території, і територію росії нею не атакуватимуть.

Шольц також зазначив, що путін не погрожував ані йому, ані Німеччині під час телефонних розмов. Але в цих телефонних розмовах чітко визначаються дуже різні точки зору сторін на війну в Україні, зауважив канцлер.

«Я чітко даю Путіну зрозуміти, що росія несе повну відповідальність за війну», - сказав політик.

Коментуючи бажання Києва приєднатися до ЄС до кінця 2024 року, Шольц зауважив, що кожен кандидат має відповідати необхідним критеріям, щоб стати членом ЄС – це питання верховенства права, демократії, дотримання прав людини та боротьби з корупцією.

«Вимоги вступу однакові для всіх», - підкреслив він, відкинувши припущення щодо «воєнного бонусу».

Читайте також: Страх ескалації дозволяє путіну підвищувати рівень напруги – німецький експерт

Як повідомлялось, уряд Німеччини схвалив передачу Україні 14 основних бойових танків Leopard 2, а також погодив передачу промисловістю списаних танків Leopard 1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-