Львівський оборонний кластер передав 500 дитячих бронежилетів ювенальній поліції

Львівський оборонний кластер передав 500 дитячих бронежилетів ювенальній поліції

Фото
Укрінформ
Львівський оборонний кластер (ЛОК) передав 500 дитячих бронежилетів та касок ювенальній поліції України.

Про це у Фейсбуці повідомив голова правління ЛОК Максим Плєхов, передає Укрінформ.

«500 евакуаційних комплектів з дитячими бронежилетами та касками, а також утилітарний броньований автомобіль для евакуації з важкодоступних місць передали Ювенальній превенції Нацполу», - написав Плєхов.

Голова правління ЛОКу додав, що про виробництво дитячих бронежилетів розповіли ЗМІ на всіх континентах. В офісі кластера, в рамках фандрейзингу цього проєкту, команда спілкувалася з журналістами більшості міжнародних телеканалів і медіагруп.

Читайте також: Львівський оборонний кластер передав спеціалізовані бронежилети медикам Києва

«Для всього цивілізованого світу - це просто дичина, що в таких бронежилетах може бути потреба в 21 столітті. Але ми точно знаємо, що коли війна закінчиться перемогою нашої країни, її продовжать розбудовувати маленькі українці. Тому їх треба захистити тут і зараз», - додав Плєхов.

Як повідомляв Укрінформ, Львівський оборонний кластер у вересні 2022 року розпочав виготовлення дитячих комплектів для евакуації на запит від управління Національної поліції. Вага дитячого бронежилету - до двох кілограмів. Є три розміри для дітей різного віку. Вартість комплекту з бронежилета і шлему - близько пів тисячі доларів, а матеріали для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує. Протиуламковий бронежилет виготовлений з надвисокого молекулярного поліетилену, тобто має м’який балістичний захист. Від дорослого він відрізняється, в першу чергу, вагою, дизайном і зроблений так, щоб його було зручно одягати та знімати дитині. Має яскраві кольори, світловідбивні стрічки.

У Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер (ЛОК). Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об’єдналися фахівці, бізнесмени, волонтери та донатори.

Фото: Максима Плєхова та Національної поліції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-