Львівський оборонний кластер почав виготовляти дитячі бронежилети

Львівський оборонний кластер почав виготовляти дитячі бронежилети

Фото
Укрінформ
У Львові започаткували виготовлення бронежилетів для дітей, їх використовуватимуть для евакуації. Вже днями перші 30 штук відправлять у Донецьку область.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомив заступник голови правління Львівського оборонного кластера Юрій Федоров.

«Ми отримали запит від управління Національної поліції, яке займається евакуацією населення, в тому числі дітей, із зон ведення активних бойових дій. Ми зробили перші зразки, показали, обговорили з ними зразки. Вага дитячого бронежилету до двох кілограмів. Є три розміри для дітей різного віку. Вже першу партію 30 штук, передамо на Донеччину десь за тиждень. Загалом їх запит наразі - 500 одиниць. Зараз шукаємо партнерів, щоб закупити всі матеріали, бо вони недешеві», - розповів Федоров.

Вартість комплекту з бронежилета і шлему - близько пів тисячі доларів, а матеріали для його виготовлення Львівський оборонний кластер імпортує.

Зі слів Федорова, якщо говорити про технічну складову, то це звичайний протиуламковий бронежилет, який виготовлений з надвисокого молекулярного поліетилену, тобто м’який балістичний захист. Від дорослого він відрізняється, в першу чергу, вагою, дизайном і зроблений так, щоб його було зручно одягати та знімати дитині. Має яскраві кольори, світловідбивні стрічки. У планах - додати GPS-маячок, щоб можна було знати, де знаходиться малеча.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові з перших днів повномасштабного вторгнення утворився новий волонтерський проєкт – Львівський оборонний кластер (ЛОК). Його основна мета – безкоштовно забезпечити українців добротними бронежилетами. Заради цього об’єдналися фахівці, бізнесмени, волонтери та донатори. Спільними зусиллями за шість місяців вдалося виготовити та передати на фронт майже 80 тисяч бронежилетів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-