У Харкові продовжує роботу волонтерський «Мамо-мобіль»

У Харкові продовжує роботу волонтерський «Мамо-мобіль»

Фото
Укрінформ
У Харкові працює волонтерський «Мамо-мобіль», завдяки якому мами дітей до трьох років можуть отримати підгузки, дитяче харчування та засоби догляду. 

Про це розповіла кореспонденту Укрінформу координатор проєкту Олександра Дзіргун. 

«Проєкт реалізується практично з перших днів повномасштабного вторгнення, оскільки багато магазинів закрилися, в зоні постійних обстрілів - усі. А наш фонд «Добрі вчинки разом» почав отримувати підгузки, суміші з Польщі. Ми виїздили на кілька точок, мами розбирали те, що було в наявності», - згадує Дзіргун. 

Вона зазначає, що в основному працювали на Салтівці, де обстріли не припинялися. 

«Наші волонтери потрапляли під обстріли. Машину посікло снарядом, який упав неподалік них. Врятувало від уламків те, що машина була заповнена упаковками з підгузками, вони не долетіли до водія - застрягли в коробках», - розповідає Олександра. 

Згодом, щоб допомогу отримували якомога більше людей і не допустити, щоб товари отримували для перепродажу, організатори запровадили реєстраційну форму, в якій мами вказують свої дані та дитини і конкретні потреби.  

«Це допомагає нам укомплектувати машину, не брати зайве і надавати цільову допомогу, бо при реєстрації треба обов’язково прикріпити свідоцтво про народження дитини», - пояснює координатор проєкту. 

У Харкові продовжує роботу волонтерський «Мамо-мобіль» / Фото: Юлія Байрачна

Наразі автомобіль робить виїзди раз на два тижні, знаходили спонсорів для продовження проєкту нелегко. За такий виїзд волонтери роздають товарів на суму до 800 тис. грн. 

«Виїздять два буси – на Салтівку та на Олексіївку (великі житлові масиви, - ред.). І за один такий виїзд удається охопити від 250 до 400 матусь. Це дуже вагома допомога, бо дитячі товари суттєво здорожчали, а можливостей для роботи мало. Ми вже за 10 місяців, знаєте, як велика родина, бо частина мам не виїздила з міста, хтось повернувся, бо вже нема змоги орендувати житло у більш безпечних регіонах. Ми знаємо, в кого виріс перший зуб, хто починає ходити», - посміхається Олександра.   

Вона додає, що потреба в роботі «Мамо-мобілю» зростає: багато родин повертаються до Харкова.

Як повідомлялося, за даними місцевої влади, до Харкова повернувся понад мільйон мешканців, які евакуювалися на початку війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-