До Харкова повернувся понад мільйон мешканців, які евакуювалися на початку війни

До Харкова повернувся понад мільйон мешканців, які евакуювалися на початку війни

Укрінформ
До Харкова повернувся понад один мільйон мешканців, які евакуювалися з міста на початку війни.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов в інтерв'ю виданню "Думка" щодо підсумків 200 днів війни в регіоні, передає Укрінформ.

"Якщо ми говоримо про Харків, місто фактично 2-мільйонне. 1,5 мільйона - це місцеве населення, плюс 300 тисяч – це студенти, які навчалися в місті Харкові та проживали у цей період часу, і 200 тисяч – це агломерація міста Харкова. Наразі ми констатуємо, що 1 мільйон людей уже повернулися", - сказав він.

Читайте також: Харків та область частково знеструмлені через удар по інфраструктурі

Синєгубов розповів, що чудово пригадує перші тиждень-два війни, коли на вулицях фактично залишалося десяток чи два цивільних автомобілів - люди у своїй більшості переховувалися в укриттях, підвалах, сховищах, метрополітені тощо.

"За нашими підрахунками, у той час залишалося по місту Харкову приблизно 300-400 тисяч людей", - розповів він.

Читайте також: На звільнених територіях Харківщини пенсії почнуть виплачувати вже з наступного тижня

Також голова Харківської ОВА зазначив, що на сьогодні регіон має 350 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

"Це ті люди, які виїжджали з Донецької та Луганської області на початку цієї агресії, вони шукали більш безпечні території, у тому числі на території нашої області. І далі люди вже почали виїжджати з тих місць, де в нас велися активні бойові дії на території вже Харківської області", - відзначив Синєгубов.

Читайте також: Ворог тікає з Харківщини і відійшов з кількох позицій на Херсонщині

Як раніше повідомив командувач ЗСУ Валерій Залужний, від початку вересня Збройні сили України вже звільнили від російських загарбників понад 3 тисячі квадратних кілометрів українських територій. На Харківському напрямку ЗСУ почали просуватися не тільки на південь та схід, а й на північ. До виходу на державний кордон залишається 50 км.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 11 вересня, українські підрозділи зайшли до Куп’янська, триває звільнення населених пунктів Куп’янського та Ізюмського районів Харківської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-