У лікарнях встановлять ще понад 600 генераторів - МОЗ

У лікарнях встановлять ще понад 600 генераторів - МОЗ

Укрінформ
В українських лікарнях буде встановлено ще понад 600 генераторів.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я, передає Укрінформ.

"До українських медзакладів надійдуть генератори від ОАЕ. 640 генераторів різної потужності розподілені між медзакладами столиці та області, а також лікарнями, які працюють у прифронтових і деокупованих регіонах – Харківській, Дніпропетровській, Чернігівській та Сумській областях", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Дніпропетровщина отримала від Чехії генератори для живлення водоканалів

Першу партію генераторів уже доставлено у лікарні Києва та Київської області.

Партія генераторів надана керівництвом ОАЕ та розподілена в рамках програми Фонду державного майна України та державних інституцій «Утеплюємо країну».

Як зазначив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, в умовах постійних ворожих обстрілів енергетичної інфраструктури лікарні мають бути максимально готовими до будь-яких сценаріїв.

"Тому забезпечення генераторами – одна з першочергових потреб. Для безперебійної роботи в умовах можливого блекауту лікарні мають забезпечити як мінімум п'ятиденний запас пального для генераторів», – сказав він.

Читайте також: Половина магазинів продовольчих мереж обладнані генераторами - Асоціація рітейлерів

Загалом, зазначають у МОЗ, з моменту повномасштабної війни до медичних закладів уже доставлено понад 500 генераторів, які надійшли від міжнародних партнерів та благодійних організацій. Ще частину лікарні закупили самостійно або ж за кошти місцевих бюджетів.

Сьогодні кожен медзаклад, який надає стаціонарну медичну допомогу, має резервні джерела живлення. Наявність як мінімум одного генератора в лікарні є обов’язковою умовою для укладання контракту із Національною службою здоров’я.

Читайте також: Чернігівщина отримала 200 генераторів від благодійників

Наразі в українських лікарнях працює понад 3 000 генераторів різної потужності. Вони у разі надзвичайних ситуацій закриють мінімальну потребу в енергоживленні та дозволять забезпечити роботу критично важливих обладнання та відділень.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині Музиківська та Чорнобаївська громади отримали генератори для облаштування укриттів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-