Шмигаль з урядовцями відвідав Ірпінь

Шмигаль з урядовцями відвідав Ірпінь

Фото
Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль разом з іншими представниками уряду побував в Ірпені Київської області, де нині втілюють у життя перші проєкти відбудови в межах платформи UNITED24.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

Шмигаль з урядовцями відвідав Ірпінь / Фото: КМУ

«Сьогодні урядовою командою в місті, яке не скорилося. Ірпінь показав російським окупантам, що таке сила української зброї та українського духу. Саме звідси запускаємо перші проєкти відбудови в межах платформи UNITED24. 18 житлових будинків будуть відновлені в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузове та Мила», - зазначив Шмигаль.

За його словами, завдяки ініціативі Президента на платформі UNITED24 було зібрано більшу частину суми, що необхідна для відновлення. Цього тижня уряд спрямував перші 465 млн грн, аби розпочати відбудову вже зараз.

Читайте також: В уряді розглядають чотири джерела фінансування відбудови України - Шмигаль

«Понад 4 тисячі людей зможуть повернутися до власних домівок. Відновимо та відбудуємо все, що ворог пошкодив і зруйнував. Уже зараз розуміємо, де взяти 110 млрд грн на відбудову в цьому році. 2023-й стане роком нашої перемоги та роком початку нашого великого відновлення. Вдячний партнерам і друзям з усього світу, які підтримують нас на цьому шляху. Об’єднані в захисті — об’єднанні у відбудові», - додав Прем'єр-міністр.

Читайте також: Фінські міністри відвідали Ірпінь

Як повідомлялося, із перший днів повномасштабного вторгнення росії Ірпінь став тим містом Київської області, яке дуже постраждало від загарбників. Ворог зруйнував там багато об’єктів, убив багато людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-