Фінські міністри відвідали Ірпінь

Фінські міністри відвідали Ірпінь

Укрінформ
Міністр розвитку та зовнішньої торгівлі Фінляндії Вілле Скіннарі та глава МВС Фінляндії Кріста Мікконен в ході візиту до України відвідали постраждалий від російської агресії Ірпінь.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву МЗС Фінляндії у Твіттері.

«Фінляндія подарувала Україні високоякісні тимчасові сімейні будинки. У будинках зможуть проживати близько 200 українців, які втратили дім у незаконній війні росії. Міністри Вілле Скіннарі та Кріста Мікконен відвідали Ірпінь», - йдеться у дописі.

У МЗС Фінляндії заявили, що в рамках візиту міністри зустрінуться з віцепрем’єр-міністром з питань відновлення України, міністром енергетики, міністром внутрішніх справ та мером Києва.

Зазначається, що цей візит підтверджує тверду підтримку України з боку Фінляндії. Серед тем зустрічей міністрів у Києві – потреба України у підтримці, зокрема у підготовці до реконструкції.

Читайте також: Фінляндія передасть Україні танки Leopard 2, якщо відповідне рішення приймуть у Європі

«Ми продовжимо підтримувати Україну через співпрацю в галузі розвитку та через гуманітарну допомогу, а також ми об’єднуємо бізнес-ресурси та фінський досвід, щоб допомогти у відбудові України та її енергетичного, цифрового й освітнього секторів», – сказав міністр Скіннарі.

Як повідомляв Укрінформ, Фінляндія готує черговий пакет оборонної допомоги Україні, рішення щодо якого буде прийнято найближчими тижнями.

Фото: MFA Finland

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-