На Сумщині судитимуть зрадника, який показував росіянам дорогу на Київ

На Сумщині судитимуть зрадника, який показував росіянам дорогу на Київ

Відео
Укрінформ
Перед судом постане агент російської федерації, який провів по території Сумської області в напрямку Києва понад 120 одиниць ворожої техніки.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Телеграмі.

Сумською обласною прокуратурою скерований до суду обвинувальний акт за фактом державної зради та зберігання бойових припасів (ч. 1, ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, з перших днів повномасштабного вторгнення рф фігурант на власному автомобілі супроводжував колони ворожої техніки по території Сумської області. Загалом обвинувачений встиг провести понад 120 одиниць техніки загарбників.

Встановлено, що після визволення області зловмисник продовжив співпрацювати з представником збройних сил російської федерації, зокрема збирав дані про місця розташування, кількість та озброєння воєнізованих формувань у регіоні. За допомогою одного з месенджерів обвинувачений передавав куратору координати військових об’єктів.

Читайте також: Житель Донеччини отримав 12 років ув'язнення - здавав росіянам позиції HIMARS

Як повідомляв Укрінформ, суд призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном від шести до восьми років чотирьом агентам рф, які збирали дані про підрозділи Сил оборони й об’єкти критичної інфраструктури у прифронтових районах Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-