Міжнародні партнери готові допомогти енергосектору України на $1,4 мільярда – Шмигаль

Міжнародні партнери готові допомогти енергосектору України на $1,4 мільярда – Шмигаль

Укрінформ
Міжнародні партнери заявили про допомогу енергетичному сектору України у різних формах на загальну суму 1,4 млрд доларів.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодня в Україну приїжджає додаткове обладнання для ремонтів. На додачу до переданого обладнання партнери оголошують про готовність допомогти грошима. Загалом партнерами заявлено допомоги для енергосектору в різних форматах на понад 1,4 млрд доларів", - сказав Шмигаль.

Водночас, він зауважив, що така допомога є боротьбою з наслідками, а не з першопричиною.

"Ми вимагаємо від світу, аби після кожної терористичної атаки проти нашої енергосистеми була належна реакція. Кожна ракета, яка залишає без світла і тепла тисячі українців, має ставати приводом для нових санкцій", - сказав Шмигаль.

Очільник уряду підкреслив, що тероризм не можна залишати безкарним.

Як повідомлялося, українські дипломати працюють над залученням нової партії енергетичної допомоги від партнерів, виходячи з поточних потреб профільних відомств.

У ніч проти 19 грудня росія здійснила чергову масовану атаку дронами-камікадзе. Повітряні сили збили 30 дронів із запущених 35.

Читайте також: Біля ядерної установки на Південноукраїнській АЕС зафіксували проліт дрона-камікадзе

Без електрики зараз 80% Київської області, найскладніша ситуація в Бучанському, Вишгородському, Обухівському та частково Фастівському районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-