Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річній жінці

Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річній жінці

Фото
Укрінформ
У Львові кардіологи встановили кардіостимулятор 101-річній жінці.

Про це у Фейсбуці повідомила пресслужба Першого медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Львівські кардіологи перезапустили серце 101-річної жінки, встановивши третій на її віку кардіостимулятор», - йдеться у повідомленні.

У медзакладі розповідають, що два тижні тому Марію Оробець з низькою частотою серцевих скорочень швидка доправила до Лікарні Святого Пантелеймона Першого медоб’єднання Львова. Її тиск був критичним - 40/20 мм рт. ст., пульс до 20 ударів на хвилину. У знаки далася давня хвороба - атріовентрикулярна блокада (різке зниження частоти серцевих скорочень до критичного рівня, 17-20 ударів на хвилину).

Хворобу виявили 16 років тому, але консервативне лікування жінці уже не могло зарадити, тому спеціалісти встановили їй кардіостимулятор. Відтоді пристрій, що працює як комп’ютер, генерує електричні імпульси для стимуляції скорочення серцевого м'яза. Через сім років його замінили на новий. Однак він теж своє відпрацював.

Читайте також: Львівські кардіохірурги врятували немовля з критичною вадою серця

«Цього разу медики невідкладно взяли її до операційної та поставили новий, третій у житті бабусі, кардіостимулятор. Уже за декілька хвилин стан пацієнтки стабілізувався. І на третій день після втручання вона поїхала додому бавити правнуків і чекати на здійснення головної мрії - перемоги України», - додалі у лікарні.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові почали проводити надточні лапароскопічні операції в 3D-режимі завдяки новітньому медичному обладнанню.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-