У Львові почали проводити надточні операції в 3D-режимі

У Львові почали проводити надточні операції в 3D-режимі

Фото
Укрінформ
Надточні лапароскопічні 3D-операції почали робити у лікарнях Першого медоб'єднання Львова завдяки новітньому медичному обладнанню.

Про це у Фейсбуці повідомляє Перше медоб’єднання Львова, передає Укрінформ.

«Надточні лапароскопічні 3D-операції – вже у лікарнях Першого медоб'єднання Львова! Лише три проколи – і на великих моніторах хірурги можуть бачити об'ємне зображення оперованої ділянки із 20-тикратним збільшенням», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в лікарні Святого Луки однією з перших в режимі 3D спеціалісти прооперували 20-річну Оксану. Львів‘янці діагностували пухлину наднирника. За висновками хірургів потрібна була операція.

Аби видалити новоутвір з лівого наднирника, команда медиків виконала три проколи, аби ввести хірургічне нове обладнання з мінікамерою в ділянку втручання. Далі – збільшене об’ємне зображення відобразилось на моніторі.

"Без перебільшення, це обладнання дає ідеальну візуалізацію", - розповідає завідувач хірургічного відділення лікарні Святого Луки Віталій Колодій.

Післяопераційний період минув без ускладнень та на другу добу після операції Оксана уже поїхала додому.

Читайте також: Львівські кардіохірурги врятували немовля з критичною вадою серця

У медзакладі зазначають, що такі лапароскопічні стійки - останнє покоління медичного обладнання для проведення малотравматичних втручань. Серед переваг - зображення з великою роздільною здатністю full HD або 4k, об'ємністю та реалістичністю картинки. А це дає змогу хірургам проводити надточні «ювелірні» втручання.

Як повідомляв Укрінформ, медики лікарні святого Пантелеймона Першого медичного об’єднання Львова виконали складну пластично-реконструктивну операцію жінці, яка 36 років страждала від генетичної мутації. Опису цієї патології немає у жодному світовому науковому джерелі, тож це питання вивчатимуть в Оксфорді.

Фото: Перше медичне об'єднання Львова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-