У Маріуполі загарбники знищили пам’ятник Жертвам Голодомору

У Маріуполі загарбники знищили пам’ятник Жертвам Голодомору

Укрінформ
російські загарбники знищили у тимчасово захопленому Маріуполі пам'ятник Жертвам Голодомору, водночас у місті досі величезні черги за хлібом.

Як передає Укрінформ, про це повідомив радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко у Телеграмі, оприлюднивши відео з чергою містян за хлібом в одному з районів міста.

"Сьогодні ми вшановуємо пам'ять жертв голодоморів. У Маріуполі окупанти знищили пам’ятник вшанування Жертв Голодомору, перетворивши місто на демонстрацію “можем повторить”.

Кальміуський район. Черга за безкоштовним хлібом. Сотні людей. По факту - хліба так не дочекались. Як й у минулому сторіччі, росіяни продовжують нищити українців голодом", - написав Андрющенко.

Як повідомляв Укрінформ, у тимчасово захопленому російськими військовими Маріуполі жителі і досі, через пів року дії окупаційної «влади» у місті, вишукуються у великі черги, щоб отримати хліб та воду.

Читайте також: Відбудова Маріуполя потребуватиме €12-18 мільярдів - архітектор

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів. Багатьом людям ніде жити, вони продовжують жити у підвалах пошкоджених будинків, деякі навіть живуть у наметах.

Колаборанта Костянтина Іващенка російські загарбники оголосили «мером» Маріуполя та створюють картинку «поновлення життя міста». Маріуполь перетворився на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-