Більшість захоплених рф територій на межі санітарно-епідеміологічної катастрофи - Маляр

Більшість захоплених рф територій на межі санітарно-епідеміологічної катастрофи - Маляр

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях України спостерігається погіршення суспільно-політичної обстановки та створюються передумови для виникнення критичної санітарно-епідеміологічної ситуації.

Про це заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки, передає кореспондент Укрінформу.

"Окупанти дезорганізували роботу майже всіх соціальних служб, примусово мобілізували працівників та розграбували обладнання і спеціальну техніку місцевих комунальних підприємств", - сказала Маляр.

За її словами, переважна більшість тимчасово окупованих територій перебуває на межі гуманітарної та санітарно-епідеміологічної катастрофи. У більшості населених пунктів на ТОТ впродовж тривалого часу спостерігаються проблеми антисанітарії, не вивозяться побутові відходи, у тому числі з місць розташування російських підрозділів.

Читайте також: У загарбників наростає паніка на тлі успішного контрнаступу ЗСУ - Міноборони

Крім того, зазначила заступниця міністра, обслуговування систем каналізації не здійснюється, що призводить до критичного забруднення навколишнього середовища.

Як повідомлялося, міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець закликав учасників Кліматичної конференції ООН підтримати ініціативу України зі створення Глобальної платформи для оцінки збитків довкіллю внаслідок війни. В її межах будуть напрацьовані єдині підходи до визначення шкоди довкіллю та клімату внаслідок збройних конфліктів. Основою такої роботи слугуватимуть українські методики, розроблені Міндовкіллям.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-