У загарбників наростає паніка на тлі успішного контрнаступу ЗСУ - Міноборони

У загарбників наростає паніка на тлі успішного контрнаступу ЗСУ - Міноборони

Укрінформ
На тлі успішних контрнаступальних дій Сил оборони України відмічається наростання панічних настроїв та значне зниження рівня морально-психологічного стану серед особового складу російських окупаційних військ.

Про це під час брифінгу представників Сил оборони та безпеки України сказала заступник міністра оборони України Ганна Маляр, передає Укрінформ.

Маляр уточнила, що серед окупантів спостерігається масове зловживання алкогольними напоями, у зв’язку з чим почастішали випадки збройних конфліктів між представниками різних підрозділів, що призводить до збільшення небойових втрат противника. Командування російських окупаційних військ намагається виправити ситуацію забороною продажу алкоголю та притягненням до відповідальності причетних до порушень військової дисципліни та скоєння злочинів із застосуванням зброї.

При цьому на тимчасово окупованих територіях України, зазначила Маляр, спостерігається погіршення суспільно-політичної ситуації та створюються передумови до виникнення критичної санітарно-епідеміологічної обстановки. Загарбники дезорганізували роботу майже всіх соціальних служб, примусово мобілізували працівників та розграбували обладнання і спеціальну техніку місцевих комунальних підприємств.

Читайте також: Ворог не збирається зупинятися, отже його треба знищувати – Маляр

За її словами, в більшості окупованих міст і сіл протягом тривалого часу накопичились проблеми антисанітарії, не вивозяться побутові відходи, у тому числі з місць розташування російських підрозділів. Обслуговування систем каналізації не здійснюється, що призводить до критичного забруднення навколишнього середовища.

Як повідомляв Укрінформ, ворог продовжує розганяти панічні настрої на правобережній Херсонщині, щоб примусити людей до так званої евакуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-