На Херсонщині зареєстрували більш як 430 воєнних злочинів - МВС

На Херсонщині зареєстрували більш як 430 воєнних злочинів - МВС

Укрінформ
У Херсонській області правоохоронці наразі зареєстрували більш як 430 воєнних злочинів.

Про це під час онлайн-брифінгу заявила речниця Міністерства внутрішніх справ України Альона Матвєєва, передає кореспондент Укрінформу.

“На цей час на території Херсонщини зареєстровано вже більше 430 воєнних злочинів, і щоденно, щогодинно ця кількість збільшується, бо поліцейські продовжують їх фіксувати. Також були виявлені чотири катівні і сім місць несвободи”, - уточнила речниця МВС.

Вона зазначила, що поліція проводить на звільнених від росіян територіях Херсонщини стабілізаційні заходи, зокрема піротехнічні і вибухотехнічні підрозділи Нацполіції проводять огляд території, а також розмінування.

Читайте також: На Херсонщині виявили 63 тіла закатованих людей — Монастирський

За її словами, на ці території також повертаються і інші служби міністерства: Державна міграційна служба України і сервісні центри МВС.

“Вони (ДМСУ і сервісні центри МВС — ред.) відправляють свої мобільні сервіси по регіону, щоб люди могли отримувати ті послуги, які їм потрібні. Наразі на звільнених територіях Херсонщини забезпечено правопорядок Нацполіцією у 226 населених пунктах. У самому ж Херсоні наразі несуть службу більше 500 поліцейських”, - сказала Матвєєва.

Вона поінформувала, що після проведення розмінування, а також коли будуть визначені пріоритетні напрямки роботи, планується збільшити кількість поліцейських там приблизно до 2 тисяч осіб.

“Піротехнічні підрозділи ДСНС і вибухотехнічна служба Нацполіції вже обстежили більше 50 гектарів землі, оглянули більше 80 кілометрів ліній електропередач, а також обстежили більше 200 км автошляхів і 19 км газопроводу”, - сказала речниця МВС.

Читайте також: Перед втечею росіяни замінували будівлю поліції Херсонщини - її довелось підірвати

Матвєєва уточнила, що загалом уже на території Херсонщини вже було знайдено і знешкоджено більше 2,5 тис. ВНП.

Як повідомлялося, 16 листопада у поліції заявили, що на Херсонщині внаслідок російського обстрілу був тяжко поранений чоловік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-