На Херсонщині виявили 63 тіла закатованих людей — Монастирський

На Херсонщині виявили 63 тіла закатованих людей — Монастирський

Відео
Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що на Херсонщині правоохоронці виявили вже 63 тіла закатованих людей. Нині на деокупованій частині області проводиться ексгумація тих, хто був закатований.

Про це він повідомив в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

«Наразі виявили 63 тіла (закатованих, - ред.) на всій території Херсонщини, але ми маємо розуміти, що пошуки лише розпочалися. Ми розуміємо, що місяці перебування російських орків не оминули населені пункти та мирних громадян, а тому буде знайдено ще багато місць катувань і поховань жертв таких злочинів», — сказав міністр.

Читайте також: На Харківщині в одній могилі виявили тіла двох закатованих росіянами чоловіків

За словами Монастирського, правоохоронці відкрили 436 кримінальних проваджень за результатами виявлення перших ознак воєнних злочинів на Херсонщині.

Крім того, на території області виявили 11 місць несвободи, де окупанти утримували людей. У чотирьох із цих місць росіяни застосовували катування, каже очільник МВС України.

Відео: ТСН

Читайте також: СБУ виявила в Херсоні ще одну катівню росіян

Як повідомляв Укрінформ, під час стабілізаційних заходів у визволеному Херсоні СБУ виявила чергову катівню російських загарбників.

Наразі Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні, очолювана Матильдою Богнер досліджує усі випадки порушення прав людини під час війни росії проти України, у тому числі щодо катівні, яку було виявлено у звільненому Херсоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-