На захоплених територіях росіяни будують «кримську» модель мілітаризації дітей - експертка

На захоплених територіях росіяни будують «кримську» модель мілітаризації дітей - експертка

Укрінформ
На захоплених територіях Запорізької та Херсонської областей загарбники впроваджують "кримську" модель мілітаризації дітей.

Про це під час панельної дискусії в Укрінформі заявила голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Валентина Потапова.

«На окупованих територіях Запорізької та Херсонської областей загарбники, як під кальку, будують кримську модель мілітаризації. Ми бачимо те ж саме, що було в Криму: знищення підручників, заборону викладання історії України та української мови, появу мілітарних кадетських класів. Так, 12 жовтня в Запорізькій області відкрили перший загін «юнармії», - зауважила Потапова.

За її словами, загарбники для мілітаризації дітей не лише відновили радянську гру «Зарниця», а й впровадили для дітей від 7 до 9 років гру «Зарничка». Також з'явилась програма «Земський вчитель», коли «неправильних» учителів замінюють на «правильних», тобто з росії.

«рф на окупованих територіях намагається стерти українську ідентичність молоді та замінити її на російську, використовуючи для цього мілітаризацію», - наголосила Потапова.

Читайте також: У Криму загарбники намагаються знищити національну ідентичність дітей через освіту - експертка

Як повідомлялося, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець вважає проявом геноциду формування загарбниками на тимчасово захоплених територіях України регіональних відділень «юнармії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-