Із серпня зі звільнених територій і ТОТ виїхали близько 130 тисяч громадян – Мінреінтеграції

Із серпня зі звільнених територій і ТОТ виїхали близько 130 тисяч громадян – Мінреінтеграції

Укрінформ
Зі звільнених і тимчасово окупованих територій починаючи із серпня виїхали близько 130 тис. громадян.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомляє у Телеграмі.

«Триває евакуація з небезпечних регіонів, щойно звільнених територій та ТОТ. Починаючи з серпня зі згаданих регіонів загалом виїхало близько 130 тис. громадян», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Дев'ять Центрів медицини катастроф отримали від благодійників евакуаційні позашляховики

У межах обов’язкової евакуації з Донецької області за цей період виїхали понад 26 тис. людей. З них більш як 4 тис. дітей та понад 1,6 тис. маломобільних осіб.

Зі звільнених від росіян територій Харківської області, де напередодні зими поки неможливо відновити системи життєзабезпечення, виїхали понад 21 тис. громадян.

«Як і раніше, прагнуть евакуюватись жителі тимчасово захоплених територій. Але це зробити дедалі важче: загарбники чинять численні перепони. Всіляко намагаються не випускати українців, щоб використати у якості «гарматного м’яса» та «живого щита», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Слов’янську відновлюють інфраструктуру, але просять зачекати з поверненням

Останніми днями з ТОТ змогли евакуюватись лише близько тисячі громадян, тоді як від початку серпня їх виїхало близько 82 тис. осіб.

Загалом з 24 лютого з небезпечних і тимчасово окупованих регіонів евакуювались декілька мільйонів українців.

«Держава дбає про переселенців та продовжує підтримувати їх як власними силами, так і з залученням міжнародних гуманітарних організацій. Зокрема, за їх допомогою напередодні зими облаштовуються багаточисельні місця компактного проживання, що розташовані в безпечних регіонах країни», - сказано в повідомленні.

Читайте також: Заарештовані готелі та санаторії можуть перетворити на житло для переселенців

Як повідомлялося, в Україні 164 412 учнів з-поміж ВПО та 98 197 учнів із ТОТ навчаються у школах. Станом на 24 жовтня освітній процес відбувається у 12 912 школах, зокрема у 3083 - традиційне повноформатне навчання, у 6340 - онлайн-режим, у 3 503 - змішана форма.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-