Дев'ять Центрів медицини катастроф отримали від благодійників евакуаційні позашляховики

Дев'ять Центрів медицини катастроф отримали від благодійників евакуаційні позашляховики

Фото
Укрінформ
Дев’ять регіональних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали від благодійників евакуаційні позашляховики Toyota Land Cruiser J78.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

“Дев’ять регіональних Центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримали евакуаційні позашляховики, які будуть використовуватись для роботи команд медицини катастроф з метою реагування на загрози з боку агресора та транспортування пацієнтів із важкодоступних населених пунктів”, - ідеться в повідомленні.

Позашляховики отримали Львівська, Івано-Франківська, Тернопільська, Рівненська, Волинська, Закарпатська, Чернівецька, Хмельницька та Вінницька області.

Передача автомобілів відбулось у рамках гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф Швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine (Вільна Україна) за підтримки Міністерства охорони здоров’я України та міжнародних партнерів.

Нові евакуаційні автомобілі — унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою. Вони прості в технічному обслуговуванні, мають великий паливний бак, через що не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів. Позашляховики мають дизельні двигуни, високий кліренс, також ж у них відсутня складна електроніка.

Загалом до кінця року в рамках гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф Міністерству охорони здоров’я України будуть передані 100 нових евакуаційних і швидких автомобілів.

Проєкт профінансований Free Ukraine у партнерстві із міжнародними організаціями: World Health Organization, Ukrainian Embassy in Great Britain, AstraZeneca, Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO), Free Ukraine, British-Ukrainian Aid, Aide Médicale et Caritative France-Ukraine, Yellowblue Force Foundation, Canada-Ukraine Foundation за підтримки Міністерства охорони здоров’я України.

Проєкт також мав підтримку від Посольства України у Швейцарії в межах зростаючої співпраці у гуманітарному напрямку між урядами двох країн.

Долучитись та підтримати проєкт можна на сайті Асоціації або за реквізитами: Free Ukraine, адреса: 16 Rue Etienne-Dumont, 1204 Geneva, Switzerland info@freeukraine.ch; IBAN: CH61 0900 0000 1453 7343 3; BIC: POFICHBEXXX.

Читайте також: Українські рятувальники отримали 9 пожежних автомобілів від Британії

Благодійна асоціація Free Ukraine заснована у 2014 році і базується у Женеві.

Ця некомерційна організація об’єднує українську діаспору, а також представників інших національностей у Швейцарії та за кордоном, які прагнуть підтримати Україну. З початку війни Free Ukraine передала Україні понад 120 “швидких” та евакуаційних автомобілів.

Також волонтери Free Ukraine за підтримки Державної служби України з надзвичайних ситуацій запустили мобільний застосунок з мінної безпеки MineFree (minefree.info), який попереджає українців про наближення до відомих вибухонебезпечних зон і надає доступ до актуальних інтерактивних мап.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні до України доставили перші 30 нових евакуаційних автомобілів для медиків від швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine (Вільна Україна).

Фото: moz.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-