У Слов’янську відновлюють інфраструктуру, але просять зачекати з поверненням

У Слов’янську відновлюють інфраструктуру, але просять зачекати з поверненням

Відео
Укрінформ
У Слов’янську на Донеччині відновлюється комунальне життєзабезпечення міста, але повертатися сюди місцевим жителям, які виїхали та евакуювалися, ще зарано, бо це небезпечно.

Про це повідомив керівник Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації Вадим Лях у відеозверненні, опублікованому на Телеграм-каналі ВЦА, передає Укрінформ.

«Життя поступово повертається в наше місто. Відновлюється водопостачання, відновлюється теплопостачання, є газ, скоро з’являться на лінії тролейбуси. І це добре. Але все ж таки поки що я буду закликати вас поки не повертатись у наше місто. Тому що війна продовжується, обстріли можуть розпочатися знову у будь-який день. Ворог перебуває під Бахмутом, а це 50 км від Слов’янська. І як би мені не хотілося сказати – давайте, повертайтеся, цього не буде. Я все ж таки буду закликати вас не приїжджати в місто, а також евакуюватися», - сказав Лях.

Він нагадав, що на сьогоднішній день з 24 лютого у Слов’янську вже нараховується 28 загиблих та 90 поранених від російських обстрілів. «Це наш спільний особистий рахунок з ворогом – усіх тих, хто розуміє, що цифри могли б бути іншими. Хто розуміє, що евакуація рятує життя. Так воно і є. Тримаємось. Ми разом. Бережіть себе», - сказав очільник міста.

Читайте також: У Словянській громаді відновили газопостачання і починають опалювальний сезон

Як повідомлялося, Донецька область, в тому числі місто Слов’янськ, перебуває під постійними обстрілами військ рф.

З області, в якій на момент повномасштабного вторгнення проживали 1 млн 670 тис. осіб, вже виїхали понад 1,2 млн. За даними Донецької ОВА до зими в регіоні має залишитися не більше 235 тис. осіб, задіяних у процесі оборони й підтримки роботи критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-