Україна облаштовує інфраструктуру пунктів пропуску на кордоні з ЄС

Україна облаштовує інфраструктуру пунктів пропуску на кордоні з ЄС

Фото
Укрінформ
В Україні завершують роботи з облаштування ділянки дороги Нижанковичі-Дрогобич-Стрий, яка веде до нового пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» на кордоні України і Польщі.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Під час повномасштабного вторгнення одним із пріоритетних напрямів роботи міністерства стала переорієнтація експортної логістики на західні кордони. У першу чергу йдеться про розширення пропускних спроможностей існуючих пунктів пропуску та будівництво нових. Ми усвідомлюємо, що розвиток пунктів пропуску на кордоні України та ЄС потрібен не тільки для української економіки, але й для економічної та продовольчої безпеки Європи», - зазначив він.

За словами міністра, новий пункт пропуск передбачатиме рух легкових автомобілів та вантажівок із загальною масою до 3,5 тонн. Спершу буде дозволено перетин кордону порожнім вантажівкам, а згодом – пункт пропуску відкриють для інших транспортних засобів та пішоходів.

На сьогодні будівництво пункту пропуску фактично завершене – необхідно облаштувати дорожнюї та допоміжну інфраструктуру. Очікується, що ПП дасть можливість суттєво розвантажити існуючі пункти та прискорити вантажну та пасажирську логістику на українсько-польському кордоні.

Як повідомлялось, проєкт «Відкритий кордон» започатковано цьогоріч у межах домовленостей Президента України Володимира Зеленського і Президента Польщі Анджея Дуди та погоджено на українсько-польських міжурядових консультаціях.

У межах проєкту уже оновлено та розширено пропускну спроможність пункту пропуску «Краківець – Корчова», а також знайдено рішення для зменшення черг на пункті «Ягодин – Дорогуськ».

Читайте також: Цього року в Україні відкриють ще три прикордонні пункти пропуску – Найєм

Планується також впроваджувати цифрові рішення для посилення логістичного значення пунктів пропуску. Зокрема, уже найближчим часом буде впроваджено електронну чергу для водіїв вантажівок.

Фото: Міністерство інфраструктури України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-