На захоплених територіях Запоріжжя загарбники «віджимають» житло евакуйованих

На захоплених територіях Запоріжжя загарбники «віджимають» житло евакуйованих

Укрінформ
На тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські загарбники відчужують житло українців, які виїхали на територію, підконтрольну Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України повідомив у Телеграмі, оприлюднивши хроніку тимчасово захоплених територій.

"Окупанти на ТОТ на Запоріжжі проводять т.зв. інвентаризацію житлового фонду. Таким чином, загарбники шукають і відчужують житло українців, які виїхали з-під окупації", - йдеться у повідомленні.

У Херсоні, за даними ЦПД, росіяни змушують населення будувати фортифікаційні споруди. До робіт залучають нібито порушників комендантської години.

Читайте також: Із Запоріжжя припинили виїзд на тимчасово окуповані території

Завербовані російські в'язні, які перебувають на захоплених територіях Херсонської області, після отримання зброї тікають і шукають можливості повернутися додому. Підрозділи росгвардії під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами насправді шукають дезертирів.

У Маріуполі Донецької області, користуючись введенням росією так званого воєнного стану, колаборанти «законно» відбирають автомобілі місцевих жителів для нібито «військових цілей».

Читайте також: росіяни з Херсонщини примусово вивозять у Крим дітей з інвалідністю – Єрмак

Як повідомляв Укрінформ, за даними очільника обласної військової адміністрації Сергія Гайдая, у Луганській області російські загарбники запевняють місцевих жителів, що запровадження воєнного стану є частиною процесу інтеграції до складу росії та жодних нововведень для населення не передбачає, за винятком «контролю за телефонними переговорами, повідомленнями в інтернеті, перевірок поштових відправлень чи заборони страйків».

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-