Із Запоріжжя припинили виїзд на тимчасово окуповані території

Із Запоріжжя припинили виїзд на тимчасово окуповані території

Укрінформ
Виїзду людей із Запоріжжя на тимчасово захоплені території наразі немає.

Про це в ефірі Дніпро.ТВ сказав начальник управління внутрішньої політики Запорізької ОВА Володимир Марчук, передає кореспондент Укрінформу.

"На сьогодні траса пуста. Рух (евакуація - ред.) припинено через позицію росіян. На початку жовтня був "указ" псевдовлади про те, що вони припиняють випускати людей. Кілька десятків на день можуть виїхати лише. З нашого боку пропуску людей на окуповану територію немає, бо працювати лише на виїзд людей, по-перше, неправильно, по-друге, є чітка позиція Збройних сил України. Якщо військові вирішили, що безпекова ситуація не дозволяє, значить, це рішення є правильним", - сказав він.

Щодо ситуації з обстрілами посадовець додав, що останнім часом загарбники б'ють по об'єктах критичної інфраструктури. Постійно під ворожими обстрілами перебувають Гуляйполе та Оріхів.

Читайте також: Виїзд із Запоріжжя на окуповану територію тимчасово заборонили через розмиту дорогу

"Останній тиждень ворог почав застосовувати на запорізькому напрямку "мопеди" (дрони-камікадзе - ред.), не дуже активно, але уже застосовує", - додав Марчук.

Раніше повідомлялося, що минулої доби через Василівку проводилася евакуація цивільного населення з тимчасово захопленої території України. Евакуйовано 200 осіб, з них 33 діти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-