росіяни з Херсонщини примусово вивозять у Крим дітей з інвалідністю – Єрмак

росіяни з Херсонщини примусово вивозять у Крим дітей з інвалідністю – Єрмак

Укрінформ
Загарбники примусово вивезли до окупованого Криму 12 вихованців Олешківського дитячого будинку-інтернату, що на Херсонщині.

Про це повідомив керівник Офісу Президента Андрій Єрмак у Телеграмі, передає Укрінформ.

«росіяни продовжують цинічно викрадати українських дітей на тимчасово окупованих територіях. На цей раз вони примусово вивозять дітей з інвалідністю, які проживають в Олешківському дитячому будинку-інтернаті Херсонської області», - заявив керівник ОП.

За його інформацією, 7 жовтня загарбники створили бюджетну установу «Олешківський дитячий будинок-інтернат» на базі майнового комплексу комунального закладу та призначили нового «директора закладу».

"Нам відомо, що на сьогодні в закладі перебувало 82 дитини, 40 з яких є паліативними.

12 дітей з інвалідністю І, ІІ та ІІІ групи віком від 8 до 18 років примусово перевезли до Клінічної психіатричної лікарні №5, яка розташована в селі Строгонівка Сімферопольського району АРК", - заявив Єрмак.

Він додав, що інформація про перевезення дітей надійшла до Офісу уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Що буде далі з дітьми, наразі невідомо, але росія систематично викрадає та депортує наших людей, повторюючи гірші практики минулих злочинів проти українського народу. За такі дії має бути жорстка правова відповідь – це геноцид українців. Ми робимо все, щоб росіяни відповідали за це. І вони відповідатимуть на полі бою та перед міжнародним трибуналом, який обов‘язково буде», - наголосив керівник ОП.

Читайте також: Через агресію рф в Україні постраждали вже понад 1250 дітей

Як повідомлялось, загарбники вивезли групу дітей із тимчасово захопленого Енергодара «на відпочинок» у Краснодарський край, рф. Згодом їхнім батькам заявили, що діти «затримуються на відпочинок у росії на невизначений термін».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-