Мер Бучі дав свідчення поліції Німеччини про воєнні злочини росіян

Мер Бучі дав свідчення поліції Німеччини про воєнні злочини росіян

Укрінформ
У Німеччині міський голова Бучі Анатолій Федорук дав свідчення федеральній поліції про воєнні злочини росіян, які вони скоїли під час захоплення цього населеного пункту навесні.

Як передає Укрінформ, про це мер повідомив у Фейсбуці.

“У Німеччині дав свідчення федеральній поліції – ми зафіксували злочини росіян, які особисто бачив під час перебування в окупації в Бучі в березні 2022 року”, - зазначив Федорук.

Він повідомив, що органи кримінального переслідування Федеративної Республіки Німеччини та Міжнародний кримінальний суд (ICC) разом з Україною та іншими країнами ведуть розслідування війни росії проти України.

Федорук звернувся з проханням до бучанців та всіх українців, які перебувають за кордоном, сприяти розслідуванню.

“Якщо ви тимчасово мешкаєте на території Німеччини або десь поруч і були свідком чи жертвою воєнних злочинів, повідомте про це в найближчий відділок поліції. Вам запропонують заповнити анкету і запросять на дачу свідчень”, - закликав міський голова Бучі.

Федорук пояснив, що, відповідно до Міжнародного кримінального кодексу, федеральний прокурор може переслідувати воєнних злочинців за злочини проти людяності, скоєні по всьому світові. Федеральна прокуратура Німеччини вже притягнула до суду трьох чоловіків в рамках розслідування війни в Сирії та злочинів режиму очільника цієї країни Башара Асада.

“Важливо, щоб аналогічна модель покарання була застосована й щодо режиму путіна та воєнних злочинців з росії. Тому будьте активні – приїздіть до Німеччини давати свідчення. Важливо, щоб кожен злочинець був покараний”, - додав Федорук.

Читайте також: Воєнні злочини: у Раді напрацьовують законодавство щодо застосування українського правосуддя

Як повідомляв Укрінформ, 5 жовтня речниця Національної поліції України Мар’яна Рева заявила, що правоохоронці відкрили понад 36 тисяч 200 кримінальних справ за фактами вчинення воєнних злочинів військовослужбовцями росії та їхніми посібниками в Україні.

Фото: Фейсбук Бучанського міського голови

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-