У Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури – Гайдай

У Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури – Гайдай

Укрінформ
У тимчасово захопленому росіянами Лисичанську Луганської області пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури, системи водо-, тепло- і газопостачання, насосні станції.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

За словами Гайдая, майже усі ремонтники, які виконували хоча б поточні ремонти, з Луганщини виїхали, а амбітні обіцянки в росіян ще залишилися.

Так, в уряді рф вважають, що насамперед потрібно відбудовувати Лисичанськ, а вже потім – Сєвєродонецьк, і мотивація – обсяг руйнувань та, відповідно, потрібних коштів.

"Якщо протягом цих трьох місяців на росії всі ці пошкодження розглядали виключно з дронів, то, напевно, вони праві. Однак в самому Лисичанську пошкоджені десятки кілометрів критичної інфраструктури, системи водо-, тепло- та газопостачання, насосні станції тощо. Ця відбудова потребує грошей набагато більше, ніж у компактному Сєвєродонецьку. Вкотре – цілі є, обґрунтування виключно поверхові", - зазначив очільник ОВА.

За його словами, по Попасній все більш-менш однозначно – "якщо росії не потрібен вагоноремонтний завод, то житловий фонд можна не відбудовувати. Люди? На рф не чули про таке".

"Тому більше ніж 30 місцевих мешканців напередодні так званого "референдуму" за доносами вивезли до Луганська, де піддавали перевірці на поліграфі. Частина з цих людей вже повернулася додому і зачекалася на ЗСУ", - повідомив Гайдай.

Читайте також: На Луганщині росіяни шукають чоловіків для мобілізації за допомогою дронів – Гайдай

У Троїцькому колаборанти разом із сім’ями втікають в бік Луганська. "Там їм загарбники знайдуть, чим зайнятися. До прикладу, направлять до Новосвітловки, де місцева лікарня переповнена, а зайвих рук не вистачає. Бо днями туди привезли близько трьохсот поранених осіб з-поміж ув’язнених рф, які погодились воювати на території Україні", - зауважив Гайдай.

Читайте також: Чехія, Швеція та Фінляндія допоможуть відновлювати Луганщину – Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, у Сватовому Луганської області російські загарбники замінували основні інфраструктурні об’єкти, будівлі і території.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-