На Луганщині росіяни шукають чоловіків для мобілізації за допомогою дронів – Гайдай

На Луганщині росіяни шукають чоловіків для мобілізації за допомогою дронів – Гайдай

Укрінформ
На тимчасово захопленій території Луганської області російські загарбники шукають чоловіків для мобілізації за допомогою безпілотників.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«У Сєвєродонецьку, Лисичанську та Попасній оперативна обстановка не дозволяє розпочати відновлення інфраструктури, проте дозволила провести псевдореферендум. Чоловіків призовного віку окупанти вже шукають дронами, на війні навіть студенти», - ідеться у повідомленні.

За словами Гайдая, загарбники багато чого обіцяли місцевим жителям, коли захопили вищеназвані міста, наприклад, відновлення централізованого газопостачання упродовж тижня. Втім, минуло вже більш як три місяці, а в цих містах навіть до 1 вересня не підготувались. Зокрема у Сєвєродонецьку не працює жодна школа. «Звісно, що й 15 жовтня опалювальний сезон ніхто не розпочне», - зауважив Гайдай.

«Виправдання знайшли. На думку держдуми рф, відбудова Сєвєродонецька, Лисичанська та Попасної розпочнеться, «як тільки це дозволятиме оперативна обстановка», - зазначив він.

За словами очільника ОВА, та сама оперативна обстановка не заважала упродовж цих місяців організовувати купу масових заходів, а головне – провести так званий «референдум».

«Голосувати протягом майже тижня 98% жителів ситуація на фронті не заважала – замінити зайву ділянку водо- чи газопроводу упродовж трьох місяців безпечної можливості не було. Як там в них кажуть: «Оснований для паники нет». Тим більше, коли справа дійшла до студентів очної форми, які сподівались на відстрочку на декілька років, однак «родина решила иначе». Як вирішила вона й те, що чоловіків для примусової мобілізації потрібно шукати ретельніше. Найбільш кмітливими виявилися воєнкоми в Хрустальному, де запустили вулицями міста дронів», - заявив Гайдай.

За його словами, доки чоловіків атакують дронами з повітря, Збройні сили України вже наблизилися майже впритул до північно-західної адмінмежі Луганщини.

Читайте також: Загарбники обстріляли Харків: зникло світло, спалахнула пожежа

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 3 жовтня, підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки біля семи населених пунктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-