Чехія, Швеція та Фінляндія допоможуть відновлювати Луганщину – Гайдай

Чехія, Швеція та Фінляндія допоможуть відновлювати Луганщину – Гайдай

Укрінформ
Офіційно три країни - Чехія, Швеція та Фінляндія будуть допомагати відновлювати Луганщину, яка дуже постраждала від російського військового вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Офіційно три країни будуть допомагати відновлювати Луганщину – це Чехія, Швеція та Фінляндія. Але неофіційно допоможуть набагато більше. Нема різниці навіть – чи це велика країна, чи це невелика країна, чи є у неї фінансові спроможності у порівнянні з іншими, чи нема, всі виявили бажання нам допомагати хто чим. Дякую за це їм», - сказав Гайдай.

Він навів приклад Хорватії, яка одразу запропонувала Луганщині своїх фахівців з розмінування і техніку.

Читайте також: Естонія допоможе відновити транспортну інфраструктуру на Житомирщині

Керівник ОВА нагадав,що провів зустрічі з послами 17 країн, з якими домовився про допомогу регіону. Всі вони готові прийняти участь у певних проєктах.

Раніше Гайдай повідомляв, що на Луганщині організовується робота деокупаційних штабів, які готові надавати всі необхідні послуги одразу після звільнення захоплених територій.

Як повідомлялося, деокупація Луганської області розпочалася, від російської армії звільнили декілька населених пунктів регіону. Наразі продовжується наступ української армії у східному напрямку і з боку Донеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-