У звільнених районах Харківщини розчистили більш як 300 кілометрів доріг

У звільнених районах Харківщини розчистили більш як 300 кілометрів доріг

Фото
Укрінформ
У звільнених районах Харківської області розчистили більш як 300 кілометрів доріг.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство інфраструктури України повідомляє у Телеграмі.

"Обов'язковою умовою повернення нормального життя до звільнених від російських окупантів територій – розмінування та генеральне прибирання. Тому одразу за піротехніками ДСНС до робіт стають дорожники. Першочергово роботи ведуться на тих маршрутах, які ведуть до міст та селищ регіону. Щоб якнайшвидше була змога доїхати волонтерам, медикам, комунальним службам та довезти гуманітарні вантажі до людей, які місяцями перебували під окупацією", - йдеться у повідомленні.

Із середини вересня на Харківщині вдалося розчистити 312 км доріг державного значення та комунальних вулиць Ізюма та Балаклії.

Дорожники прибирають дороги від бруду, сміття, знищеної цивільної й військової техніки, розбирають блокпости окупантів, ремонтують дорожнє покриття, що було зруйноване внаслідок вибухів чи детонацій ворожих мін.

Читайте також: У чотирьох звільнених регіонах дорожники відновлюють 41 міст та шляхопровід – Кубраков

"І найголовніше – будують об’їзні дороги та тимчасові переправи поруч зі зруйнованими мостами. В області вже функціонують п'ять таких переправ", - зазначили у Мінінфраструктури.

Сьогодні на розмінованих територіях Харківщини працюють 60 одиниць техніки та 156 працівників. За день розчищено 27 км доріг та ведуться підготовчі роботи на трьох тимчасових переправах. Це допоможе з'єднати регіон, де транспортне сполучення розірвано через знищені мости.

Читайте також: Влада оголосить, що можна повертатися - жителів деокупованих регіонів просять не поспішати додому

Також цього тижня розпочалося прибирання і комунальних вулиць міст. В Ізюмі прибрано – 7,5 км, у Балаклії – 4,8 км.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській області зведені загони вибухотехніків Національної поліції проводять розмінування 49 звільнених від росіян населених пунктів.

Фото: Мінінфраструктури, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-