У чотирьох звільнених регіонах дорожники відновлюють 41 міст та шляхопровід – Кубраков

У чотирьох звільнених регіонах дорожники відновлюють 41 міст та шляхопровід – Кубраков

Фото
Укрінформ
На звільнених від загарбників територіях у Київській, Чернігівській, Харківській та Житомирській областях дорожники ремонтують 41 міст та шляхопровід.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«З моменту повномасштабного вторгнення було зруйновано 322 мости та шляхопроводи на дорогах загального користування. Для відновлення транспортного сполучення зі звільненими містами та містечками нами було влаштовано 54 тимчасові переправи», - зазначив він.

За словами міністра, наразі дорожники на звільнених від загарбників територіях у Київській, Чернігівській, Харківській та Житомирській областях ремонтують 41 міст та шляхопровід.

Зокрема, у Стоянці, на трасі М-06 Київ – Чоп, відкрито проїзд лівою частиною мосту через річку Ірпінь. Будівництво правого проїзду планується завершити восени цього року.

На ділянці автодороги М-03 Київ – Харків – Довжанський, яка сполучає Полтавщину і Харківщину, ремонтують міст через річку Трубіж поблизу села Борщів. Цієї осені планується відкриття мосту.

На ще одній міжнародній трасі, М-07 Київ – Ковель –Ягодин, дорожники відбудовують відразу три мости: на Київщині – міст через річку Ірпінь та мостовий перехід через річку Здвиж у Бородянці, а на Житомирщині – міст через річку Ірша.

У Чернігівській області зазнали руйнувань 27 штучних споруд. Наразі облаштовано 19 тимчасових проїздів. Дорожники відновлюють три мости: два – через Десну на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі та міст через річку Сейм дороги М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ біля Батурина.

За словами міністра, у Харківській області на дорозі Т-21-22 Ізюм – Барвінкове вже облаштовано тимчасову переправу, ще дві – у роботі. У регіоні вже влаштовано 5 тимчасових переправ на дорогах державного значення.

«Більшість тимчасових рішень не витримають зими, надмірної вологості та перепадів термператур. Усюди, де це дозволяє безпекова ситуація, ми відновлюємо рух і пасажирського і вантажного транспорту, адже у часи війни інфраструктура перестала бути питанням комфорту, але є складовою обороноздатності та стійкості держави», - додав Кубраков.

Читайте також: Влада оголосить, що можна повертатися - жителів деокупованих регіонів просять не поспішати додому

Як повідомлялось, станом на 28 вересня у Київській, Сумській, Чернігівській, Харківській, Миколаївській і Житомирській областях очищено 1 162 кілометрів доріг різних форм власності. Дорожники продовжують очищати автошляхи від спаленої техніки та сміття, а також допомагати комунальникам.

Фото: Фейсбук Олескандра Кубракова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-