УВКБ ООН співпрацює з урядом і місцевою владою над відновленням до зими пошкоджених будинків українців

УВКБ ООН співпрацює з урядом і місцевою владою над відновленням до зими пошкоджених будинків українців

Фото
Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ ООН) співпрацює з урядом України та обласною владою, щоб відремонтувати та утеплити до настання зими пошкоджені внаслідок ракетних атак і обстрілів російських військ будинки українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Агентство ООН у справах біженців.

"У тісній координації з українським урядом, місцевою владою та громадами УВКБ ООН виявляє особливо вразливі сім’ї, в яких є люди похилого віку, люди з інвалідністю або малозабезпечені сім’ї, які потребують підтримки для ремонту своїх будинків. Це частина колективних зусиль УВКБ ООН, спрямованих на те, щоб люди мали гідні і теплі умови для життя, особливо з наближенням зими", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що з початку повномасштабної війни в Україні в лютому цього року майже 14 мільйонів людей залишили свої домівки в пошуках безпеки, а будинки понад 800 000 сімей були зруйновані або пошкоджені внаслідок ракетних атак та обстрілів.

У рамках своїх зусиль з підготовки до зими УВКБ ООН прагне відремонтувати та утеплити 8200 будинків за допомогою своєї програми, яка забезпечить ремонт легкої та середньої складності, створить або покращить 14 400 спальних місць в центрах компактного проживання для тих ВПО, які не можуть повернутися додому та не мають засобів, щоб забезпечити себе житлом. Близько 337 тис. осіб отримають грошову допомогу для покриття збільшених витрат, пов’язаних із зимовим періодом та 567 тис. осіб отримають необхідні предмети, такі як ковдри, термоси та обігрівачі. Загалом УВКБ ООН має на меті охопити понад 940 000 уразливих осіб в рамках програми для зимового періоду, щоб підтримати зусилля уряду України.

УВКБ ООН, Агентство ООН у справах біженців, – це глобальна організація, яка присвячує свою діяльність порятунку життів, захисту прав та побудові кращого майбутнього для біженців, вимушено переміщених громад та осіб без громадянства. Починаючи з 1950 року, УВКБ ООН координує міжнародні зусилля, спрямовані на захист людей, змушених полишати свої оселі через конфлікт або переслідування. Організація надає таким особам життєво необхідну допомогу: житло, продукти харчування, воду, а також захищає їхні фундаментальні права.

Читайте також: Уряд виділив понад ₴4 мільярди на швидке відновлення в деокупованих регіонах – Шмигаль

УВКБ ООН працює в Україні з 1994 року.

Фото: УВКБ ООН/Вікторія Андрієвська та Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-