На Харківщині діятимуть чотири мобільні амбулаторії замість зруйнованих

На Харківщині діятимуть чотири мобільні амбулаторії замість зруйнованих

Укрінформ
На Харківщині замість шести зруйнованих загарбниками сільських амбулаторій діятимуть чотири мобільні, які надасть Червоний Хрест.

Про це на брифінгу в Харкові повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми побачили, що потрібно відновити 6 сільських амбулаторій. Сьогодні досягнуто домовленостей, що Червоний Хрест постачає 4 мобільні амбулаторії. До того моменту, поки будуть відновлюватися стаціонарні, працюватимуть мобільні. Тут прийматимуть сімейні лікарі», - повідомив Ляшко.

За інформацією директора департаменту охорони здоров'я Харківської обласної військової адміністрації Максима Хаустова, наразі ведуться перемовини з міжнародними організаціями щодо надання модульних будинків для лікарів із м. Ізюм, які втратили житло.

«Вони будуть розташовуватися на території лікарні і будуть виключно для лікарів і медичного персоналу, в яких зруйновані будинки», - зазначив Хаустов.

Також, як повідомив керівник МОЗ, Харківщина сьогодні отримала додатковий вантаж медичної гуманітарної допомоги від UNICEF.

«Це 9 вантажівок, близько 230 тонн товару, який буде розподілено на деокуповані території», - зазначив Ляшко.

Наразі департамент та міністерство працюють над тим, щоб в аптеках, які почали відновлювати роботу на звільнених територіях, був доступ до програми «Доступні ліки».

За інформацією Хаустова, в містах Ізюм і Балаклія вже запрацювали кілька аптек.

Читайте також: На захоплених територіях чинять тиск на медиків і грабують лікарні – голова НСЗУ

Як повідомляв Укрінформ, під час тимчасового захоплення частини Харківщини росіяни зруйнували багато медичних закладів, тож нині в цих районах є проблеми з доступом населення до медпослуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-