На Харківщині затримали двох поліцейських-зрадників, їм «світить» довічне

На Харківщині затримали двох поліцейських-зрадників, їм «світить» довічне

Укрінформ
Державне бюро розслідувань затримало в Харківській області двох колишніх правоохоронців, які обіймали керівні посади у створених російськими загарбниками силових структурах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Одного з експравоохоронців працівники Держбюро розслідувань затримали у взаємодії з Головним управлінням Національної поліції в Харківській області під час відпрацювання звільненого від росіян Ізюма.

За даними слідства, уродженець Ізюма після захоплення міста пішов домовлятися про співпрацю із загарбниками. Спочатку його оформили «дільничним», згодом він став так званим керівником місцевих «дільничних».

Читайте також: Колишнього старшого матроса з Криму судитимуть за держзраду

«В окупаційній владі зрадник відповідав за «громадський порядок» на вулицях міста. Для того, аби контролювати ситуацію і не допустити можливості місцевим патріотам вчиняти будь-які протестні дії, він особисто разом із представниками збройних формувань рф влаштовував патрулювання та полювання на проукраїнських громадян», - ідеться в повідомленні.

Другий фігурант був правоохоронцем у Вовчанську. російські загарбники призначили його керувати штабом у псевдополіцейському відділку. Разом із військовими рф він патрулював вулиці й регулярно доповідав кураторам про ситуацію в місті.

Читайте також: На Харківщині затримали заступницю мера Вовчанська, яку розшукували за держзраду

Обом експравоохоронцям оголошені підозри у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України затримала двох жителів Куп’янська Харківської області, які з ідейних переконань стали «поліцейськими», а також заступницю мера Вовчанська, раніше оголошену в розшук за звинуваченням у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-