Колишнього старшого матроса з Криму судитимуть за держзраду

Колишнього старшого матроса з Криму судитимуть за держзраду

Укрінформ
За державну зраду перед судом постане колишній старший матрос-гранатометник з Автономної Республіки Крим, який пішов воювати проти України й потрапив у полон у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Досудове розслідування стосовно ексвійськового завершене. За даними слідства, після захоплення загарбниками військової частини в Сімферополі у 2014 році він добровільно присягнув на вірність агресору та продовжив служити в російській федерації.

Під час повномасштабного вторгнення рф чоловік повернувся в Україну разом із загарбницькими військами. Встановлено, що наприкінці серпня поточного року під час бойового зіткнення на території Херсонської області він потрапив у полон до Збройних сил України.

Ексвійськовому висунуте обвинувачення за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі терміном до 15 років.

Читайте також: На Харківщині затримали заступницю мера Вовчанська, яку розшукували за держзраду

Як повідомляв Укрінформ, сімом бойовикам «днр», які воювали в лавах російської армії під час захоплення Сумської області, суд призначив покарання у вигляді 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-