російського офіцера судитимуть за жорстоке поводження із цивільними на Київщині

російського офіцера судитимуть за жорстоке поводження із цивільними на Київщині

Укрінформ
Офіцер «миротворчої» бригади збройних сил російської федерації постане перед судом за жорстоке поводження із цивільним населенням під час тимчасового захоплення Київської області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За процесуального керівництва прокурорів Київської обласної прокуратури в порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта – командира мотострілецької роти 15-ої «миротворчої» бригади 2-ої гвардійської загальновійськової армії Центрального військового округу збройних сил рф за фактом жорстокого поводження з цивільним населенням та віддання наказу про вчинення таких дій (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, у березні під час перебування в тимчасово захопленому селі Мокрець обвинувачений спільно з іншими російськими військовими взяли в полон двох мирних жителів, які не мали зброї та не брали участі в бойових діях.

Під час незаконного допиту старший лейтенант принижував полонених і вимагав від них надати інформацію стосовно інших проукраїнськи налаштованих жителів села, військовослужбовців Збройних сил України та бійців територіальної оборони. Не отримавши необхідних даних, загарбник вдягнув тактичні рукавиці з пластиковими вставками та бив потерпілих по обличчю й голові. За його наказом полонені зняли з себе весь одяг, після чого їх продовжили бити й змусили спуститися до підвалу.

Читайте також: російські військові виміщають ненависть за поразки на цивільних - перехоплення СБУ

Також встановлено, що того ж місяця в селі Заворичі Броварського району разом з іншими військовослужбовцями в одному з будинків обвинувачений проводив незаконний допит місцевого жителя. У той час повз домоволодіння на скутері проїжджав інший цивільний. На виконання наказу командира роти загарбники з автоматичної зброї відкрили по чоловікові вогонь, завдавши потерпілому поранень.

За інформацією Офісу генпрокурора, на офіційному сайті міністерства оборони росії обвинувачений офіцер відзначений як взірець мужності та героїзму для інших військовослужбовців, що брали участь у збройній агресії проти України.

Читайте також: Генпрокурор розповів про 50 місць незаконного утримання українців

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до 13 років ув’язнення засудили кримчанина, який воював проти України у складі збройних сил російської федерації. Суд визнав чоловіка винним у державній зраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-