Ворожі обстріли восьми областей та «воскресіння» Сальдо – зведення ОВА

Ворожі обстріли восьми областей та «воскресіння» Сальдо – зведення ОВА

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби перебували вісім регіонів України, українські захисники здійснили вогневе ураження по району зосередження живої сили ворога в місті Сватове, знищивши 70% розташованого там особового складу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на ранок 20 вересня.

У Чернігівській області минулої доби російські війська вдарили по Новгород-Сіверському та Корюківському районах, імовірно, із самохідних артилерійських установок і мінометів. Втрат і руйнувань немає.

У Сумській області вчора в другій половині доби ворог обстріляв з гранатометів Зноб-Новгородську громаду — зафіксовані 33 влучання. За попередніми даними, жертв немає. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Також учора загарбники вдарили по селу Славгород Краснопільської громади — зафіксовані 15 влучань.

Зокрема, пряме влучання відбулося по житловому будинку, унаслідок чого постраждала сімейна пара пенсіонерів. Постраждалі доправлені до лікарні, будинок зруйнований. Ще в чотирьох будинках є руйнування та пошкодження: уламками снарядів попробивало стіни, вибиті вікна, посічені паркани.

По цій же громаді вчора ввечері ворог здійснив ще три удари з реактивних систем залпового вогню. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Дніпропетровській області в ніч на 20 вересня під прицілом загарбників вкотре опинився Нікопольський район. За ніч зафіксовані п'ять обстрілів.

Під удари російських «Градів» і важкої артилерії потрапили також Нікопольська, Червоногригорівська й Марганецька громади. За попередніми даними, серед цивільного населення постраждалих немає. Масштаби руйнацій уточнюються. На місці працюють рятувальники й поліція.

У Харківській області протягом минулої доби ворог продовжував обстрілювати населені пункти вздовж лінії кордону з російською федерацією й лінії зіткнення в Харківському, Куп'янському, Дергачівському та Ізюмському районах. Є поранені та загиблі.

За даними Центру екстреної медичної допомоги, минулої доби в Куп'янському районі через ворожі обстріли загинули двоє людей, ще троє дістали поранення.

Двоє людей в Дергачівській громаді зазнали поранень унаслідок підриву на міні. Мінна небезпека на звільнених територіях залишається дуже високою.

Читайте також: На Харківщині внаслідок агресії рф пошкоджені 166 медичних закладів, ще сім – зруйновані

У Луганській області за минулу добу Збройні сили України завдали вогневого ураження по 16 об’єктах противника. Зокрема, по районах зосередження особового складу, озброєння й військової техніки, по районах зосередження артилерії, а також складах боєприпасів. росіяни втрачають особовий склад та техніку не лише на лінії фронту, а й у тилу.

У Сватовому підрозділи Сил оборони України завдали ураження по району зосередження живої сили ворога – 70% особового складу, що знаходився на зазначеному об’єкті, знищені.

Тривають запеклі бої. По позиціях захисників Луганської області вночі російські війська здійснили п'ять артилерійських і мінометних обстрілів, також завдали два авіаційні удари.

За інформацією ОВА, у прикордонних із російською федерацією громадах регіону жителі, які співпрацюють із загарбниками, розуміють наслідки й намагаються будь-якими способами виїхати в рф. Значна міграція спостерігається останніми днями в Троїцькому та Білокуракиному.

Колаборанти, які пішли працювати до загарбницьких органів місцевого самоврядування, не отримали жодних соціальних гарантій.

Читайте також: У колоніях рф вербувальники погрожують ув'язненим, що їх відправлять на війну в Україні - ЗМІ

У Донецькій області вночі росіяни здійснили ракетний удар по Бахмуту. Ворожим вогнем зруйновані дві багатоповерхівки, під завалами можуть бути люди. На місці працюють рятувальники.

Також уночі загарбники обстріляли околиці Торецька. Завдали удар і по Сіверську, зруйнувавши два приватні будинки.

Уся Донецька область залишається без газу, частково без води й електрики. За добу в регіоні один загиблий, 12 поранених.

У Миколаївській області протягом минулої доби та в ніч на 20 вересня російські війська завдавали ударів по аквазоні й прибережній території міста Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає.

Також учора загарбники обстріляли Широківську громаду. Влучання відбулися за межами сіл Червона Долина й Широке. Постраждалих і руйнувань немає.

Під ворожим вогнем залишається Березнегуватська громада. Уночі чергових обстрілів з боку російських військ зазнало селище Березнегувате та його околиці. Ворожим вогнем пошкоджений навчальний заклад – у будівлі вилетіли вікна. Постраждалих немає. Інформація щодо масштабів руйнувань уточнюється.

Минулої доби противник бив по прилеглих територіях станції Березнегувате й Мурахівка, також вибухи лунали біля села Любомирівка, на околицях сіл Червоний Яр і Лепетиха.

Учора ввечері росіяни влучили в поле між Маломихайлівкою та Червоним Яром, а також між Березнегуватим і Тетянівкою. Постраждалих немає.

Того ж вечора пролунали вибухи в полях за межами міста Баштанка Баштанської громади. Інформація щодо наслідків уточнюється.

У Херсонській області ситуація залишається надзвичайно складною, тривають бойові дії. Постійно надходять повідомлення про викрадення людей і випадки вчинення загарбниками мародерства.

Противник здійснював обстріли по всій лінії зіткнення. Вогневого впливу зазнали понад 18 населених пунктів, серед яких – Архангельське, Високопілля та Кар’єрне, Петрівка, Миролюбівка, Правдине, Давидів Брід, Благодатівка, Таврійське, Новобратське та Осокорівка. Є загиблі та поранені, пошкоджена цивільна інфраструктура.

За інформацією оперативного командування "Південь", Збройні сили України продовжують відбивати атаки противника й закріплювати тактичне положення на ділянках фронту.

У ворожих пабліках з’явилася інформація, що місцевий гауляйтер Володимир Сальдо повернувся до виконання обов’язків голови псевдоадміністрації Херсонської області.

Тим часом Служба безпеки України повідомила про підозру в колабораційній діяльності жительці Херсона, яка погодилася на співпрацю із загарбниками та обійняла посаду «директорки» місцевої школи. Встановлено, що підозрювана впроваджує в тимчасово захопленому місті систему освіти за стандартами росії й закликає місцеве населення співпрацювати з ворогом.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру заступниці «гауляйтера» Херсонщини

Відносно спокійно ніч минула у Волинській, Закарпатській, Рівненській, Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Одеській, Запорізькій, Хмельницькій, Тернопільській, Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Київській та Житомирській областях.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на повній окупації Донецької області, організації оборони й утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій Сил оборони України на окремих напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-