У колоніях рф вербувальники погрожують ув'язненим, що їх відправлять на війну в Україні - ЗМІ

У колоніях рф вербувальники погрожують ув'язненим, що їх відправлять на війну в Україні - ЗМІ

Укрінформ
У російських колоніях вербувальники ПВК «Вагнера» почали «умовляти» ув'язнених підписати контракт і вирушити на війну в Україні, погрожуючи, що інакше їх однаково відправлять трохи пізніше, але вже безкоштовно.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання "Важливі історії", яке з липня веде підрахунок завербованих ПВК «Вагнера» засуджених.

За інформацією видання, до деяких колоній вербувальники почали приїжджати повторно. Один із родичів ув'язнених петербурзької ВК-7 "Яблунівка" розповів "Важливим історіям", що з колонії засуджених забирали вже три рази. За його словами, тепер ув'язненим кажуть, що або вони підписують контракт та їдуть на війну за гроші, або пізніше їх однаков відправлять туди, але вже безкоштовно.

Видання, посилаючись на дані своїх джерел у колоніях (самі ув'язнені та їхні родичі), публікацій ЗМІ, що заслуговують на довіру, та правозахисних Телеграм-каналів, стверджує, що в 37 колоніях росії ПВК «Вагнера» завербувала не менш ніж 5 786 осіб. Стільки засуджених дали згоду їхати на війну. З них уже вивезено не менш ніж 2 036 осіб.

Зі свого боку, голова правозахисного проекту «Русь, яка сидить» Ольга Романова вважає, що насправді завербованих удвічі більше — 11 тисяч, а поїхали близько 3 000. «Якщо раніше нам писали приблизно раз на три дні, що забирають, наприклад, 40 осіб, то тепер практично щодня йдеться про сотні людей… Ось у п'ятницю вранці надійшло повідомлення з Нижньогородської області, і це лише північна гілка: ВК-1, ВК-6, ВК-7, ВК-14, ВК-17 - 625 осіб вже забрали», – заявляє Романова.

Читайте також: У Попасній могли ліквідувати понад 100 «вагнерівців» – Гайдай

Як повідомлялося, британська розвідка констатувала, що на сьомий місяць повномасштабної війни російська армія стикається з дедалі більшими кадровими проблемами, через що ПВК "Вагнера" проводить кампанію з вербування ув'язнених для проходження військової служби в Україні. Ув'язненим пропонують пом'якшення покарання, а також грошове заохочення.

Також у мережі з'явилося відео, на якому імовірно петербурзький бізнесмен євген пригожин, якого називають одним із засновників та спонсорів ПВК "Вагнера" особисто вербує ув'язнених на війну проти України в одній із колоній рф.

Раніше, у понеділок, стало відомо, що шестеро членів Ради з прав людини при президенті росії попросили генерального прокурора рф ігоря краснова пояснити, на якій підставі ув'язнених, яких віправляють воювати в Україну, звільняють з місць позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-