Мер Ізюма розповів про проблеми з підключенням до газу багатоповерхівок

Мер Ізюма розповів про проблеми з підключенням до газу багатоповерхівок

Укрінформ
У звільненому Ізюмі Харківської області ведуть роботи з газифікації приватного сектора, через масштабні руйнування під'єднати до газу багатоповерхівки поки що неможливо.

Про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» сказав Ізюмський міський голова Валерій Марченко, передає кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, що світло з’явиться максимум через два тижні. Зараз ведуться роботи з газифікації міста, тому що газу нема. Але це будуть в основному приватні будинки, з газифікацією багатоквартирних будинків проблема, бо мережі всі розбиті, і відремонтувати за такий короткий час їх неможливо», - зазначив Марченко.

На початку вересня в місті, за попередніми даними, залишалося 13-15 тисяч мешканців (із майже 47 тисяч до вторгнення). Очікується, що люди повертатимуться, однак багато хто втратив житло.

Читайте також: В Ізюмі показали знищену російським авіаударом багатоповерхівку - тут загинули 54 людини

«Не масово, але вже повертаються. Багато кому немає де жити, квартири розбомблені. Попереду зима. Вже за місяць це може бути 25-30 тисяч. Людей ми не покинемо. Будемо розселяти. Розраховуємо на допомогу обласної адміністрації», - розповів мер Ізюма.

Щодо організованої евакуації з міста на період опалювального сезону міський голова налаштований скептично.

«Люди пів року провели в окупації – в холоді, в голоді. І зараз, коли це підконтрольна територія, це Україна, я думаю, виїздити не будуть», - вважає Марченко.

Він додав, що до міста щодня завозиться гуманітарна допомога – харчі, ліки, засоби особистої гігієни, теплі речі.

Читайте також: За тиждень з Харківщини евакуювали понад 1,5 тисячі мешканців

Як повідомлялося, у березні житлова забудова та інфраструктура Ізюма внаслідок російських бомбардувань і обстрілів була знищена на 80%. З 2 квітня місто було повністю окуповане.

За попередніми підрахунками міськради, внаслідок обстрілів загинула щонайменше тисяча містян та ще більше – через ненадання меддопомоги та відсутність ліків.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-