Вижити взимку в розбитих містах Луганщини буде майже нереально - Гайдай

Вижити взимку в розбитих містах Луганщини буде майже нереально - Гайдай

Укрінформ
Розбиті після обстрілів міста Луганщини опалювальний сезон не переживуть, навіть вцілілі будинки доведеться після зими розібрати.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, передає Укрінформ.

"Провести опалювальний період у містах на окупованій Луганщині, саме там, де тривали активні бойові дії - неможливо. рашисти для цього нічого не зробили. Тобто ні Рубіжне, ні Лисичанськ, ні Сєверодонецьк опалювальний період не переживуть", - сказав очільник ОВА.

За його словами, навіть уцілілі будинки в містах "зима доб‘є", а після впливу низької температури їх відновити буде неможливо, треба буде лише розбирати.

Тому, спрогнозував керівник ОВА, більшість містян намагатимуться виїхати в сільську місцевість і зимувати в покинутих будинках, бо вижити в містах буде майже нереально.

Читайте також: Тепла у будинках Луганщини не буде, навіть якщо її деокупують найближчим часом - Гайдай

Звичайно, додав Гайдай, частина людей залишиться в містах, через це, швидше за все, буде втрачено міські парки та зелені насадження. Адже для опалювання будівель люди використовуватимуть дрова: приносити їх з лісу небезпечно через мінування, тож, щоб вижити, рубатимуть парки та дерева у дворах.

Читайте також: Збитки України від війни наразі становлять понад $340 мільярдів - Шмигаль

Як раніше заявляв Гайдай, щойно від українських військових надійде команда заходити, влада готова налагоджувати життєдіяльність деокупованих населених пунктів і створювати у кожній громаді військову адміністрацію для швидкості ухвалення рішень. За інформацією ОВА, коли проводилася евакуація, з Луганської області виїхало понад 320 тис. жителів - як і з великих міст, так і з сільської місцевості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-