Тепла у будинках Луганщини не буде, навіть якщо її деокупують найближчим часом - Гайдай

Тепла у будинках Луганщини не буде, навіть якщо її деокупують найближчим часом - Гайдай

Укрінформ
Навіть, якщо Луганщина буде швидко деокупована, опалювального сезону цієї зими там не буде, бо ворог повністю зруйнував критичну інфраструктуру.

Як передає Укрінформ, про це заявив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляє в ТелеграміЛуганська ОВА.

«Я впевнений, що, на жаль, опалювальний сезон цієї зими нам не вдасться провести, особливо в тій частині Луганської області, яка десь 4,5 місяця була під постійними обстрілами. Справа в тому, що російські війська знищили там повністю всю критичну інфраструктуру. Тобто, після деокупації нам все ж таки доведеться просити людей, якщо це буде найближчим часом, щоб вони зимою не поверталися для постійного життя у великі міста», - сказав очільник області.

Він зазначив, що наразі ворог завдає ударів по ТЕЦ, дамбам, а коли буде змушений під ударами українських захисників залишити територію Луганської області, то намагатиметься знищити й ті об’єкти критичної інфраструктури, які досі вціліли.

Читайте також: росіяни розміщують свою техніку і особовий склад у закладах освіти на Луганщині

«Великі міста: опалювання неможливо взагалі запустити, тому що розбито все вщент. І навіть, якщо ми якось теоретично змогли би відновити роботу теплоелектростанцій миттєво, що майже нереально, то розвести потім всю мережу по містам не можливо», - пояснив Гайдай.

Він нагадав, що, коли проводилася евакуація, з Луганської області виїхало більше 320 тис жителів як і з великих міст, так і з сільської місцевості.

«Заггалом залишилося у містах небагато людей. Наприклад, у Сєвєродонецьку з 120 тисяч жителів міста залишилось десь до 10 тисяч, у Лисичанську - десь 15 тисяч», - сказав Гайдай. Він констатував, що наразі евакуюватися з Луганщини можна двома шляхами – через Запорізьку область, а також через рф і країни Балтії.

Читайте також: На Луганщині росіяни будують укріплення, а колаборанти «сидять на валізах» – Гайдай

Як раніше заявляв Гайдай, щойно від українських військових надійде команда заходити, влада готова налагоджувати життєдіяльність деокупованих населених пунктів і створювати у кожній громаді військову адміністрацію для швидкості ухвалення рішень.

Фото: Луганська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-