росіяни розміщують свою техніку і особовий склад у закладах освіти на Луганщині

росіяни розміщують свою техніку і особовий склад у закладах освіти на Луганщині

Укрінформ
На Луганщині російські загарбники використовують заклади освіти для розміщення свого особового складу та військової техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграміповідомила Луганська обласна військова адміністрація.

«росіяни продовжують використовувати заклади освіти на тимчасово захоплених територіях для розміщення особового складу та військової техніки. Так, у Хомівці на Сватівщині на території місцевого аграрного ліцею розміщено військову техніку, а в корпусах - особовий склад противника», - йдеться у повідомленні.

Також зазначено, що всіх чоловіків на захоплених територіях Луганщини примусово мобілізують на війну з Україною.

«Ті, хто бажає воювати. А не бажаєш – запишуть у дезертири. Як от окупантів із 202-го стрілецького полку 2 армійського корпусу, які вимушені були під натиском ЗСУ бігти з Харківщини. Вибір у «республіці» незначний», - констатували в ОВА.

Читайте також: На Луганщині загарбники перенесли дату псевдореферендуму на невизначений термін

Також додали, що впродовж 16 вересня підрозділи Сил оборони України відбили атаки росіян, завдавши їм втрат, в районах Бахмута, Зайцевого, Авдіївки, Миколаївки Другої та Новомихайлівки.

Крім того, протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по окупантах. Підтверджено ураження дев'яти районів зосередження живої сили та військової техніки противника, трьох опорних пунктів, тилового пункту управління та двох позицій зенітних ракетних комплексів.

«Із танків, мінометів та артилерії росіяни обстріляли наступні населені пункти: на Краматорському напрямку – Крива Лука, Пискунівка, Райгородок, Старий Караван, Миколаївка, Дронівка, Роздільне, Сіверськ, Верхньокам’янське, Святогірськ, Соснове, Олександрівка, Яремівка, Пришиб, Тетянівка, Озерне, Стародубівка, Білогорівка, Спірне, Ярова, Донецьке. Та на Бахмутському напрямку – Білогорівка, Роздолівка, Виїмка, Одрадівка, Соледар, Миколаївка Друга, Бахмут, Бахмутське, Яковлівка, Весела Долина, Веселе та Майорськ, Нью-Йорк, Зайцеве», - повідомили в ОВА.

Читайте також: ЗСУ відбили атаки і завдали втрат ворогу поблизу п'яти населених пунктів

Збройні сили України з 24 лютого по 17 вересня ліквідували близько 54 250 російських військових, що на 200 осіб більше порівняно з попередньою добою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-