На Херсонщині поліція фіксує воєнні злочини російської армії, зокрема, викрадення людей

На Херсонщині поліція фіксує воєнні злочини російської армії, зокрема, викрадення людей

Укрінформ
За минулу добу поліція відкрила 18 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині. Серед них - три факти викрадення місцевих мешканців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Поліція Херсонської області.

Зазначається, що з Херсонщини надходить інформація про викрадення місцевих жителів російськими військовими та представниками силових структур рф.

«Так, російські військовослужбовці прийшли до квартири 61-річного чоловіка, вибили вхідні двері та силоміць забрали його з власного будинку у невідомому напрямку. Згодом окупанти повернулися та забрали комп’ютер, документи, особисті речі, а з подвір’я викрали автомобіль Фольксваген Тігуан», - ідеться в повідомленні.

У Каховському районі військові рф захопили в полон пастора Християнської церкви, забрали майно та автомобіль чоловіка.

У передмісті Херсона військові рф забрали в полон місцевого жителя, про це повідомила його наречена. Жінка розповіла, що під час спілкування із чоловіком телефоном слухавку взяв російський військовослужбовець, який повідомив, що у нареченого великі проблеми та він захоплений у полон.

Скоєні військовими рф злочини ретельно документуються. Слідчі підрозділи поліції розпочали кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Звільнене Високопілля на Херсонщині зруйноване на 80%

Як повідомляв Укрінформ, ворожа артилерія обстрілює мирне населення та цивільну інфраструктуру Херсонської області по всій лінії зіткнення. В Херсоні загарбники влучили в житловий масив,загинула сім’я з двома дітьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-