росіяни продовжують хаотично обстрілювати Херсонщину та викрадати людей

росіяни продовжують хаотично обстрілювати Херсонщину та викрадати людей

Укрінформ
Ворожа артилерія обстрілює мирне населення та цивільну інфраструктуру Херсонської області по всій лінії зіткнення. В Херсоні окупанти влучили в житловий масив, загинула сім’я з двома дітьми.

Про це в Телеграмі повідомив начальник Херсонської ОВА Ярослав Янушевич, передає Укрінформ.

«Ситуація на Херсонщині залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Окупаційні війська продовжують хаотично обстрілювати мирні населені пункти області, руйнуючи цивільну інфраструктуру та вбиваючи мирних жителів», - написав Янушевич.

Зокрема, військові рф обстріляли з артилерії Таврійський мікрорайон Херсона. Снаряд влучив поблизу багатоповерхівки по вулиці Покришева.

Читайте також: Звільнене Високопілля на Херсонщині зруйноване на 80%

«Ворог цинічно та підло вбив цілу родину – чоловіка, жінку та двох їх неповнолітніх дітей. Обстріл житлового масиву здійснено зі сторони селища, яке тимчасово контролює армія рф. Нині херсонська прокуратура розпочала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством», - додав Янушевич.

Він уточнив, що за минулу добу, поліція відкрила 15 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів армії рф на Херсонщині.

Очільник області зазначив, що окупанти обстріляли села Бериславського району. Ракетні та артилерійські удари спричинили руйнування та жертви серед мирного населення.

Також росіяни продовжуть викрадати людей. Так, у Херсоні загарбники прийшли до квартири 72-річного чоловіка під приводом пошуку зброї та перевірки документів. До літнього херсонця застосували тортури – катували гарячою праскою та стріляли над вухом господаря, потім його забрали у невідомому напрямку. А в передмісті Херсона військові рф забрали в полон місцевого жителя. Чоловіка викрали з його робочого місця, одягнули мішок на голову і вивезли у невідомому напрямку.

Крім того, у Херсоні із затону окупанти викрали чотири танкери та буксири.

В одному з деокупованих сіл Бериславського району спливають факти звірства росіян. Окупанти повісили місцевого жителя на подвір’ї власного будинку. росіяни не дали рідним поховати чоловіка, його закопали у дворі будинку.

Читайте також: Херсонці бойкотують самопроголошену владу - зривають ворожі прапори і листівки

«Після деокупації смт Високопілля стали надходити заяви від місцевих жителів, які повернулися у населений пункт, про масові факти мародерства російськими військовими, що самовільно заселялися в їх оселі. В будинках люди виявили наркотичні речовини, елементи озброєння та форменого одягу російської армії, майно окупанти вивезли або розтрощили», - додав Янушевич.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні зафіксовано вибух у будівлі в центрі міста, де розміщувалися і так званий уряд загарбників, і «військово-цивільна адміністрація».

Крім того, українська розвідка повідомила, що підрозділи російських військ у Херсонській області не можуть забезпечити себе питною водою і їжею та тікають через Дніпро на вкрадених моторних човнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-