В Ізюмі російські війська знищили понад 70% будівель

В Ізюмі російські війська знищили понад 70% будівель

Укрінформ
У Ізюмі російські військові знищили, візуально, більше 70% будівель, проте життя туди повертається із поверненням українського прапора.

Про це у Фейсбуці поінформував Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає Укрінформ.

За його словами, місцеві мешканці щиро дякують та радіють поверненню української влади на ці території, і це не дивно.

Читайте також: В деокупованому Ізюмі знайшли нове масове поховання людей

“Поки я з командою перебував в місті, військослужбовці разом із слідчими та місцевими жителями ідентифікували декілька місць, де відбувалися воєнні злочини. Катівня, влаштована в підвалі, поруч з приватними будинками, де з жінок і чоловіків вибивали покази проти української армії. Навіщо це робити людям, які повністю контролювали місто — невідомо”, - уточнив омбудсман.

Лубінець заявив, що відомо лише те, що під нелюдські знущання міг потрапити кожен.

При цьому український омбудсман зазначив, що у Ізюмі на місці працюють не тільки органи держвлади України, комунальники та сапери - сюди приїхали також українські та закордонні журналісти, щоб увесь світ побачив злочини, які продовжує скоювати рф.

Читайте також: На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

“Якщо хтось думав, що вони зупинилися на Бучі, бо жахнулися своїй жорстокості - це не так. російське політичне і військове керівництво нагороджує воєнних злочинців, ставить їх у приклад тим самим поширює практику масових злочинів проти цивільного населення. Свідчень зібрано дуже багато, і ця робота продовжується і сьогодні”, - уточнив Лубінець.

Він висловив переконання, що кожен, хто катував і вбивав, буде покараний.

Як повідомлялося, Лубінець заявив, що ракетними ударами по інфраструктурі Дніпропетровщини рф вкотре підтверджує, що вона – країна-терорист.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-