На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

На Харківщині ЗСУ за п’ять днів з боями пройшли 110 кілометрів - Зеленський

Відео
Укрінформ
Визволення Харківщини від російських загарбників показало, що українським військовим знову вдалося зробити те, що багато хто вважав неможливим. 

Про це Володимир Зеленський сказав у відеозверненні, передає Укрінформ.

«На сьогодні майже вся область (Харківщина – ред.) деокупована. Це був безпрецедентний рух наших воїнів – українцям знову вдалося зробити те, що багато хто вважав неможливим. Тільки за першу добу активних дій наші війська просунулися вперед на 19 кілометрів. За п’ять днів із боями пройшли 110 кілометрів. Загалом деокуповано майже 400 населених пунктів. 150 тисяч українців, які залишалися на цій території, тепер знову відчувають, що таке звичайне безпечне, нормальне життя», - зазначив Президент.

Він нагадав, що російська армія перебувала на Харківщині понад п’ять місяців. І за цей час окупанти навіть не намагалися щось зробити для людей – «тільки знищували, тільки забирали, тільки вивозили».

росіяни залишили по собі спустошені села, в деяких з них - жодного вцілілого будинку, Окупанти залишили школи, перетворені на смітники, і церкви – розбиті, перетворені буквально на туалети.

До звільнених районів отримали доступ і журналісти – і українські, і іноземні, зазначив Зеленський. На його переконання, світ має побачити ці руйнування, має відчути біль, який росія принесла українцям. Правоохоронці вже отримують свідчення про вбивства, про катування, про викрадення людей окупантами.

Читайте також: Тимчасово захопленими залишаються близько 6% території Харківщини

«Те, що світ побачив у Бучі, те, що ми побачили на деокупованій території Чернігівщини, Сумщини, те, що бачимо зараз ми з вами на Харківщині, – це докази геноциду проти українців. Докази того, що росія не може принести нічого іншого, окрім геноциду», - підсумував Зеленський.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у середу відвідав звільнене від росіян місто Ізюм, де взяв участь в урочистому піднятті Державного прапора України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-