На Львівщині Червоний Хрест допоможе підготувати до зими прихистки для переселенців

На Львівщині Червоний Хрест допоможе підготувати до зими прихистки для переселенців

Укрінформ
Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста України допомагатиме внутрішньо переміщеним особам та власникам домогосподарств, які їх прихистили на Львівщині. Відповідний Меморандум про співпрацю підписали в ОВА.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«У Меморандумі є напрям щодо підготовки прихистків до зимового періоду. У співпраці з австрійським Червоним Хрестом плануємо фахово моніторити та надавати допомогу у вигляді компенсації за комунальні послуги, ведення поточних та капітальних ремонтів, сприяння в облаштуванні комунікацій, таких як газо- та водопостачання, електроенергія. Це ремонти і утеплення домогосподарств чи прихистків», – зазначив т.в.о. голови Львівської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іван Семерак.

Організація допомагатиме і з дистрибуцією товарів, таких як теплі речі, постільна білизна, побутова техніка, обігрівачі та паливні матеріали.

«Першочергово ми допомагатимемо тим прихисткам, де мешкає значна кількість внутрішньо переміщених осіб, зокрема дітей. З боку обласної адміністрації організації будемо отримувати запити, де саме така допомога потрібна, аби своєчасно реагувати», – додав Семерак.

За його словами, також організація скерує фахівців для психосоціальної підтримки переселенців.

Читайте також: На Львівщині запрацювала пекарня для військових

Як повідомляв Укрінформ, міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна та представники Червоного Хреста підписали чотиристоронній Меморандум про взаєморозуміння щодо підтримки ветеранів, які отримали інвалідність внаслідок російсько-української війни, та їхніх сімей. Меморандумом передбачено надання грошової допомоги (100 швейцарських франків на місяць) протягом чотирьох місяців ветеранам - особам з інвалідністю І–ІІ груп внаслідок війни.

Фото: Львівська ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-