На Луганщині колишнім «регіоналам» оголосили підозри у співпраці з ворогом

На Луганщині колишнім «регіоналам» оголосили підозри у співпраці з ворогом

Фото
Укрінформ
Псевдопосадовцям так званої адміністрації Старобільського району "лнр", які провадять інформаційно-підривну діяльність проти України, оголошено підозри в колабораціонізмі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення росії керувати "адміністрацією" Старобільського району було доручено колишньому депутату від Партії регіонів, який до 2014 року обіймав посаду голови райдержадміністрації.

Зловмисник залучив своїх колишніх однопартійців: на посаду так званого виконувача обов'язків заступника голови адміністрації Старобільського району "лнр" був призначений мер Старобільська у 2010-2015 роках, "радником голови" – ексзаступник за каденції в районній держадміністрації.

На Луганщині колишнім «регіоналам» оголосили підозри в колабораціонізмі / Фото: gp.gov.ua

Установлено, що на вказаних псевдопосадах підозрювані поширюють проросійські гасла на підтримку загарбників та російської федерації, а також героїзують радянське минуле. Також фігуранти беруть участь у нарадах під головуванням "голови" та "уряду" так званої "лнр", проводять зібрання з метою налагодження роботи псевдоорганів влади, церемонії підняття прапорів рф і псевдореспубліки, покладання квітів, мітинги й інші публічні заходи.

Колаборанти активно знімаються в пропагандистських роликах на підтримку рф, дають інтерв’ю російським медіа, розповідаючи про свою "плідну" роботу та про те, нібито підрозділи Збройних сил України чинять злочини проти мирного населення.

Читайте також: Колаборанту з «прокуратури лнр» оголосили підозру - може сісти на 15 років

Підозри зловмисникам оголошені за ч. 5 і ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 3 ст. 28 (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

Зловмисники оголошені в розшук. У ході досудового розслідування суд наклав арешт на їхнє майно: житлові будинки, квартири, транспортні засоби та земельні ділянки.

Читайте також: Росіяни та колаборанти тікають з України – у Станиці Луганській черга з автівок на 12 км

Як повідомляв Укрінформ, так званий керівник Луганської ТЕС постане перед судом за співпрацю з російськими загарбниками, зокрема за передачу псевдовладі майна теплостанції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-