Колаборанту з «прокуратури лнр» оголосили підозру - може сісти на 15 років

Колаборанту з «прокуратури лнр» оголосили підозру - може сісти на 15 років

Укрінформ
Про підозру в колабораційній діяльності заочно повідомили мешканцю Луганська, який обіймає посаду в системі «генеральної прокуратури лнр».

Про це у Телеграмі повідомляє Волинська обласна прокуратура, передає Укрінформ.

«За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури 34-річному мешканцю Луганська заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у травні громадянин України, перебуваючи на тимчасово окупованій території Старобільського району Луганської області, добровільно погодився співпрацювати із загарбниками, обійнявши псевдопосаду «заступника прокурора Марківського району Генеральної прокуратури лнр».

Читайте також: ДБР відкрило 881 справу проти зрадників і колаборантів

Слідчим суддею надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо фігуранта - за відсутності самого підозрюваного.

Псевдопрокурору загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю терміном від 10 до 15 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: СБУ викрила ще трьох колаборанток на Луганщині, серед яких «зірка» роспропаганди

Як повідомляв Укрінформ, СБУ оголосила підозру шістьом «високопосадовцям»-колаборантам на Запоріжжі та Харківщині. Зрадникам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-